Бившият играч на Литекс и ЦСКА - Арсенио Нунеш, говори

...
Бившият играч на Литекс и ЦСКА - Арсенио Нунеш, говори
Коментари Харесай

Бивш футболист на Литекс и ЦСКА с любопитни истории от престоя си в България

Бившият състезател на Литекс и ЦСКА - Арсенио Нунеш, приказва пред Tribuna Expresso, представен от сътрудниците от " Гонг " и показа усещанията си от живота, който е имал у нас. Офанзивният футболист призна забавни истории в Ловеч и ЦСКА и по какъв начин се е трансформирал климатът в тима през 2016-а.

Отиде в България през 2015, за какво?

-В този миг предлагането, което имах беше по-добро от това да удължа договора си с с Морейрензе. Исках да си увелича заплатата, защото желаех да остана. Клубът не направи доста да ме резервира, а желаеха да вземат и пари за мен. Мисля, че Литекс ме купи за 200 хиляди евро. Клубът направи пари от мен. Отидох да направя някакви пари, тъй че беше добре за всички страни. Имах упования, защото тимът се бореше за Лига Европа и реших да поема риска.
 Едвин Джеси се размечта за завръщане в ЦСКА
Едвин Джеси се размечта за завръщане в ЦСКА

На " Армията " не желаят ганаеца

Какво беше въздействието, когато дойде в България?

-Беше мъчно. Пристигнах в доста противен град (Ловеч). Тогава обаче всичко потегли добре, хората бяха благи с мен. Клубът в никакъв случай не забавяше нищо и имах добър опит. Отидох със брачната половинка ми и френския ни булдог, който се споделя Уенди.

Когато дойде в Литекс, треньор беше Балъков, който играеше за Спортинг?

-Именно. Баща ми е приказвал доста за него и го помня като футболист в Спортинг.

Как беше той като треньор?

-Не го опознах доста. Бях с него едвам 15 дни, тъй като не продължихме в Лига Европа. Той се раздели с нас. Помня, че говореше искрено с играчите и беше другар. Говореше и съвършен португалски. Тогава там беше и Диого Виана, както и други латиноси, които приказваха добре с нас.
 Вилдшут не е бил измежду главните играчи в Макаби
Вилдшут не е бил измежду главните играчи в Макаби

Ще се опита да се потвърди на " Армията "

Различен ли е българският футбол?

-Да, много по-физически е, а не се натъртва толкоз на тактиката. Технически не е добре ситуацията и футболът не е доста хубав. Нашият тим имаше доста чужденци, които носеха качество на шампионата.

Как оцеляваше по време на студовете? Как се играе в сняг?

-Стана да става доста студено в края на ноември. Тогава стартира и да вали сняг, а снегът е ужасяващ. Сякаш тичаме на цимент, непрекъснато се хлъзгаме ", сподели през смях Нунеш.

Какво правеше в свободното си време?

-Понякога излизахме на разходка по огромната улица, по която не минаваха коли, само че нямаше доста неща. Отивахме на кафе или си стояхме у дома и гледахме филми. Хубавото на Ловеч е, че ни принуди да се съсредоточим единствено върху футбола и не мислихме за друго. От време на време ходихме и до столицата София, която беше на час и половина път. Прекарвахме почивните си дни там и се възползвахме от това да хапнем в по-добри заведения за хранене.
 ЦСКА победи Вакер Инсбрук с 1:0 в контрола
ЦСКА стартира с победа контролите си на австрийска земя

" Армейците " надделяха Вакер Инсбрук с 1:0

Как отиде в софийския ЦСКА?

-Президентът на Литекс е голям почитател на ЦСКА и реши да вземе тима от София, когато бе в тежка финансова рецесия. На процедура играехме в еднакъв тим, само че с променено име. Стана каша, която даже имаше комплицирани очертания, защото разногласието отиде до ФИФА и съдилищата. Той оказа помощ доста на ЦСКА, който се стабилизира и утвърди в България още веднъж.

Но вие отидохте в София?

-Да, промени се всичко при нас и започнахме да играем за ЦСКА. Съставът бе същия, имаше някои нови, само че всичко останали бе същото.

Има ли треньор, за който си вкарвал повече голове през годините ти в България.

-Хванах интервал на румънеца Регекампф, който беше в Стяуа. Той беше друг треньор, разчиташе на физиката, само че ни вдъхна доста добър дух. Тогава Любослав Пенев ни пое, който е бил страховит български нападател, минал през Испания - Атлетико М, Валенсия. Той е легенда на тези клубове и беше тотално друг. Искаше да владеем топката и искаше представление. Именно тези двамата треньори ме впечатлиха най-вече.

Сещаш ли се за някакви занимателни истории, до момента в който живееше в България?

-Що се отнася до студа и снега, с ЦСКА един път загубихме мач вкъщи в последната минута. Прибрахме се в съблекалнята със сведени глави, смутени от резултата, тъй като загубихме от дребен тим. Беше зима, имаше сняг и доста ниски температури. Когато пристигнахме в съблекалнята, искахме бързо да се съблечем, да вземем парещ душ и да се преоблечем. Събуваме си обувките и един от шефовете влиза при нас: " Президентът сподели да не се преобличате. Всички излизате още веднъж на терена и стреляте посока вратата. След като не можеш да вкараш гол, би трябвало да тренираш повече ". И всички излязохме на терена, стадионът беше празен. Температурите минусови и бяхме там, ритайки към вратата в продължение на един час. Проклет мраз, само че по-смешна история имам и през първата година в Литекс.
 ЦСКА е по средата на пътя
ЦСКА е по средата на пътя

Има постоянна основа

Каква?

-Имахме мач от квалификациите за Лига Европа с Литекс. Балъков беше треньор, а аз тъкмо се бях включил към тима. Срещата беше в Латвия и водехме до края, само че те ни изравниха. Бяхме тъжни, тъй като можеше да сторим доста повече. Междувременно сме на летището, с цел да се върнем в България. Президентът на клуба ни сподели да влезем в безмитния магазин. " Вървете, изберете си каквото желаете, изберете това, което желаете ". За първи път бях с него и споделих: " Нямам потребност от нищо ", а той върна: " Не, всеки би трябвало да донесе нещо. Отидете и си изберете парфюм, каквото и да било.

На процедура целия тим трябваше да влезе в магазина и да вземе парфюм или нещо сходно. Президентът остана на касата и по-късно заплати всичко на футболистите ", сподели за случката си у нас Арсенио Нунеш.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР