Бившият хазартен бос Васил Божков излезе от домашен арест, за

...
Бившият хазартен бос Васил Божков излезе от домашен арест, за
Коментари Харесай

Васил Божков си направи нова партия с Максим Генчев, бившия кмет на Калофер и с бивш сътрудник на Андрей Гюров

Бившият хазартен необут Васил Божков излезе от домакински арест, с цел да учреди втората си поредна партия за 3 години - " Център ".

За разлика от по-ранния му план " Българско лято ", новото придвижване ще се оглавява от нов фиктивен водач, учител по философия на име Дарин Дросев.

Между декември 2021 и август 2022 година Дросев е бил нещатен помощник на тогавашния ръководител на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. Профилът му тогава е бил " политически разбори и стратегическо обмисляне ". Днес Гюров към този момент е подуправител на Българска народна банка.

Според формалната биография на Дросев, той е приключил Американския университет в България със специалности " Политология " и " Стопанско ръководство ". Представя се като " основател и водач на самостоятелни организации на приключили висше обучение ", както и като " политически анализатор и различим пълководец ".

В управителния съвет на " Център " влиза и Румен Стоянов - досегашният кмет на Калофер, който стана прочут с организирането на така наречен " ледено хоро " в Тунджа по случай Богоявление.

Стоянов управляваше Калофер от 12 години, само че на последните локални избори изгуби кметството още на първи тур против Драгомир Боев от локална коалиция на Съюз на демократичните сили, " Атака " и ДБГ.

Реставраторът Емилия Божинова, която е била и основен координатор на " Българско лято ", също е част от новата конструкция на Божков, наред с някогашен юрист на Столична дирекция на вътрешните работи на име Мануела Димитрова.

Още по-интересни са членовете на Обществения съвет на " Център ".

Там попада режисьорът Максим Генчев дружно с жена си и продуцент на неговите филми Десислава Ковачева, и сина си Матей.

Максим Генчев към този момент има политически опит - през 2021 година той съумя да стане народен представител от " Изправи се! Мутри вън " на Мая Манолова.

През последните години той нашумя с историческите си филми за Васил Левски и Христо Ботев. Последната му продукция " Ботев " беше съфинансирана от Българска национална телевизия със 100 000 лева и излъчена в народен ефир при започване на 2023 година, а качеството му беше подложено на толкоз доста рецензии, че се наложи шефът на Българска национална телевизия Емил Кошлуков да дава пояснения пред.

Десислава Ковачева разгласи, че " живеем в трета национална злополука ", в която " антибългарската агитация ни постанова нечия непозната проекция - иго ".

" Знаем поименно родоотстъпниците. Те нямат позор, само че ги е боязън от възмездието, което ги чака. Българският народ постоянно се е обединявал към своите мощни същински водачи, които носят здрав български дух и морал ", сподели тя при представянето на партията на Васил Божков.

В Обществения съвет влизат и хора, които са се явявали на избори от други партии - да вземем за пример Мария Мусорлиева, която беше член и зам.-председател на ЦИК от квотата на " Атака ".

Димитър Байрактаров, който беше народен представител от " Патриотичния фронт " до 2017 година и през 2022 година беше кандидат-депутат от коалиция " Справедлива България " дружно с Димитър Шивиков и Пламен Пасков, също участва в съвета. В момента Байрактаров работи като парламентарен кореспондент.

Друг добре прочут член на съвета е Кольо Парамов - някогашен основен инспектор в Българска народна банка, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен кандидат-депутат от " Воля и НФСБ " през 2021.

Гюнер Тахир, който преди години се отдели от Движение за права и свободи и сътвори различна партия Национално придвижване за права и свободи, също участва в листата на Обществения съвет на " Център ".

Атанас Бояджиев е някогашен кандидат-кмет от " Левицата " в Пловдив (получил 689 гласа, или 0,71%).

Дамян Качулски е бил единственият конкурент на " безконечния " кмет на Симитли Апостол Апостолов, като на последните избори се е явил като представител на ССД и е спечелил 2206 гласа (при победа на Апостолов с съвсем 6000 гласа).

Севтин Реджеб е бил кадър на Съюз на демократичните сили в Кърджали в предишното, а в последните години е работил като член на районната конструкция на " ИТН " в града, съгласно информация на " 24 Родопи ".

Ивайло Шопски е някогашен претендент за кмет на Радомир, който на последните избори получава към 25%, само че отпада на първия тур. Той беше ръководител на предприемчив комитет, обвързван с Вътрешна македонска революционна организация, за референдум против еврото и " джендър пропагандата " през 2023. Известен е с присъединяване си във телевизионното риалити " Фермата ", а през 2022 година афишира основаване на свое Национално придвижване " Бащино огнище ".

В съвета и е един от юристите на фамилията на Васил Божков - Людмил Рангелов (той представляваше жена му Елена Динева по време на следствията против нея).

Там е и Веселин Радков, който е показан като някогашен шеф на политическия кабинет на Даниела Дашева като длъжностен министър на спорта през 2017 и някогашен консултант на Ивайло Калфин като обществен министър (от квотата на АБВ в кабинета Борисов 2). В биографията му се показва, че сега е " основен специалист " в дирекция " Финанси, ръководство на собствеността и публични поръчки " на Агенция " Митници ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР