Бившият хърватски президент Колинда Грабар-Китарович се усмихна и показа среден

...
Бившият хърватски президент Колинда Грабар-Китарович се усмихна и показа среден
Коментари Харесай

Бившият президент на Хърватия Колинда Грабар-Китарович показа среден пръст

Бившият хърватски президент Колинда Грабар-Китарович се усмихна и сподели междинен пръст на ултраконсервативен политик по отношение на негово изявление за изнасилването, съобщи ДПА.

Присъединявам се към дамите, които надигат глас против всеки, който желае да ни върне епохи обратно в предишното, съобщи Грабар-Китарович пред вестник "Ютарни лист ".

Тя реагира на изказване на Мирослав Шкоро, неин противник на президентските избори предходната година и водач на придвижване "Отечество ", който предложи дамите, които са забременели след обезчестяване, да не вършат аборти.

Животът би трябвало да бъде защитаван до дъно, сподели той в сряда. Не със забрани, ние не сме примитивно общество, само че страната има безчет механизми да помогне на всяка жена и майка в такава обстановка, сподели Шкоро, представен от Българска телеграфна агенция.

Ако една жена забременее по време на обезчестяване, тя би трябвало да беседва със фамилията си и да види какво ще прави, сподели той в спор преди парламентарните избори на 5 юли.

Зоран Миланович победи на втория тур на президентските избори в Хърватия

Хърватия е мощно консервативна, най-вече католическа страна и абортите са част от политическия спор. Грабар-Китарович, реакционер, загуби изборната конкуренция от социалдемократа Зоран Миланович през януари, а Шкоро се отдръпна, откакто се класира на трето място в първия кръг на изборите.

Грабар-Китарович показа мнението си за коментара на Шкоро с думи и жестове. Времето, когато една жена седеше в ъгъла, чакайки какво ще каже нейният мъжага, е отминало, сподели тя пред вестника.

Други известни дами в Хърватия, като заместник-кмета на Осиек Зана Гамош изпратиха същото образно обръщение към Шкоро, който се опита да се поправя, казвайки, че изказването му е било извадено от подтекст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР