Бившият хърватски президент Иво Йосипович заяви, че отношенията между Хърватия

...
Бившият хърватски президент Иво Йосипович заяви, че отношенията между Хърватия
Коментари Харесай

Йосипович: Сърбия ще трябва да признае независимо Косово, ако иска да се присъедини към ЕС


Бившият хърватски президент Иво Йосипович съобщи, че връзките сред Хърватия и Сърбия са надалеч по-лоши, в сравнение с преди няколко години. В изявление за вестник "Данас", той също по този начин сподели, че Сърбия няма да може да стане член на Европейския съюз, до момента в който не признае независимостта на Косово.

„ Медиите и другите коментатори, всички изгарят с изказванията си. И в двете страни има ретроградни процеси и рехабилитация “, уточни някогашният водач. Той съобщи, че не желае да спекулира дали в границите на това утежняване на връзките, Загреб може да блокира приемането на Белград в Европейски Съюз.

Според политика, Европейският съюз има план за разширение на Балканите, в това число с Турция и Косово. Поради това непризнаването на Косово би могло да затрудни евроамбициите на Сърбия.

„ Влизането на Сърбия в Европейски Съюз, без да признава Косово, ще значи, че Косово в никакъв случай няма да стане член на Европейски Съюз. Подобна вреда за построяването на обединена Европа е неприемлива за множеството сегашни членки на Европейски Съюз “, твърди Йосипович. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР