Бившият халф на Барселона и Валенсия Жерард Лопес разкритикува остро

...
Бившият халф на Барселона и Валенсия Жерард Лопес разкритикува остро
Коментари Харесай

Бивш играч на Барса и Валенсия разкритикува поведението на Винисиус

Бившият халф на Барселона и Валенсия Жерард Лопес разкритикува остро държанието на Винисиус Жуниор. В последните дни в Испания гръмна сериозен скандал откакто крилото на Реал Мадрид бе обиждан на расистка основа от почитателите на Валенсия. Спордед Жерард Лопес обаче с арогантното си държание бразилцът самичък провокира омразата към себе си.

" Имайки поради, че приказваме за футболист с неоспорими качества (може би най-дестабилизиращият състезател, дружно с Мбапе), обстановката с Винисиус към този момент е на границата на нетърпимото. Не можем да подминем с елементарна ръка държанието му в последните месеци. Обидите, които получи във Валенсия, имат връзка с арогантото му държание във всеки един мач, с което си навлича от ден на ден врагове измежду съперниците, реферите и почитателите. Той към този момент е " личност нон грата " в Майорка, Памплона, а в този момент и във Валенсия.
 Анчелоти посвети цялата си конференция на расизма и абсурда с Винисиус Анчелоти посвети цялата си конференция на расизма и абсурда с Винисиус
Играчът би трябвало да премисли държанието си, тъй като, в случай че продължи по същия метод, нищо чудно да се стигне до неговото овакантяване, нещо, което в Мадрид отхвърлят като вид. В този сюжет, имайки поради цената му на пазара, няма да се изненадам, в случай че бъде сменен за Мбапе. Това е интервенция, която устройва всички. ПСЖ ще получи страховит състезател на равнището на Мбапе, без проблемите, които французинът основава в клуба. Флорентино пък ще сбъдне фантазията си да вземе френския нападател на " Бернабеу ".

Това, което се случи във Валенсия, бе сламката, която пречупи гръбнака на камилата. Обидите от трибуните не могат да бъдат оправдани, само че те съществуват и ще продължат да съществуват в света на футбола. Нека не се съсредотчаваме върху расистките обиди, които би трябвало да бъдат наказани. Никой не обича да бъде обиждан по какъвто и да е метод, само че това е част от футбола. Нито треньорите, нито реферите, нито футболистите са предпазени от това. На всички ни се е случвало в някакъв миг.
 Винисиус напомни за расизъм на почитатели на Барселона против легенда на Реал Мадрид Винисиус напомни за расизъм на почитатели на Барселона против легенда на Реал Мадрид
Винисиус не е неповторим или изолиран случай. Да, има общоприет проблем с расизма, само че не може на обидите да отговаряш с провокации към трибуните, които единствено ще нажежат ситуацията и ще вдигнат още напрежението. Той налива масло в огъня и обидите към него единствено ще се усилват.

Реал има проблем с Винисиус, на който би трябвало да обърне внимание. Убеден съм, че Анчелоти и по-уравновесени играчи като Кроос, Модрич или Куртоа считат, че държанието на Винисиус единствено вреди. Всички го обичат, когато играе добре. Но множеството загуби на Реал отвън " Бернабеу " пристигнаха след някакви проблеми с Винисиус. Загубите на " Сон Моиш ", " Монтиливи " и Местайя " пристигнаха, когато Винисиус бе центърът на вниманието с държанието си. В Реал би трябвало да преценяват какво да вършат с него и по кой път да поемат ", написа Жерард в колонката си за " Спорт ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР