Бившият губернатор на Пенсилвания Ед Рендъл не смята, че Университетът

...
Бившият губернатор на Пенсилвания Ед Рендъл не смята, че Университетът
Коментари Харесай

Президентът на UPenn направи „грешка“, но не трябва да бъде изгонен, казва бившият губернатор

Бившият губернатор на Пенсилвания Ед Рендъл не счита, че Университетът на Пенсилвания се нуждае от смяна в управлението, с цел да премине през рецесията, обхващаща учебното заведение от Бръшляновата лига.

Рендел, ученик на UPenn, твърди, че президентът на университета Лиз Магил е позволил „ неточност “, като не е осъдил неотложно хипотетичните антисемитски изявления на ораторите, които трябваше да се появят на палестинския книжовен фестивал предишния месец.

Този фестивал, Литературният фестивал Palestine Writes, беше фокусът на рецензиите от страна на авторитетни донори, които дадоха обещание да затворят чековите си книжки, до момента в който Магил не се отдръпна.

„ Тя трябваше да работи бързо, с цел да осъди. Достатъчен грях ли е, че тя би трябвало да подаде оставка? Не имам вяра “, сподели Рендел в телефонно изявление за CNN.

„ Това беше неточност. Но, боже, в случай че трябваше да се отдръпва като губернатор всякога, когато направих неточност, нямаше да го направя и седмица “, сподели Рендел, който преподава курс всяка есен в UPenn и е служил два мандата като губернатор на Пенсилвания от 2003 до 2011. „ Не мисля, че тя ще се отдръпна. “

Магил в действителност осъди необятно антисемитизма преди фестивала Palestine Writes и означи, че някои оратори са правили антисемитски забележки.

Но изправен пред възходяща реакция от страна на донорите вследствие на терористичните офанзиви на Хамас против Израел, Магил призна предходната седмица, че UPenn „ трябваше да работи по-бързо, с цел да показа позицията си мощно и по-широко “.

Рендел сподели, че Магил наподобява като „ изцяло заслужен човек “ и приписа на президента на UPenn това, че направи „ доста мощни “ изказвания по отношение на антисемитизма преди фестивала Palestine Writes.

Наистина, някои членове на факултета на UPenn и даже еврейската общественост на UPenn подлагаха на критика Magill преди фестивала Palestine Writes на 22 септември, че е прекомерно сериозен към събитието.

И въпреки всичко дейностите на Magill във връзка с фестивала Palestine Writes провокираха реакция от мощни донори в акция, водена от милиардера с частни капитали Марк Роуън. Тогава, откакто Хамас атакува Израел на 7 октомври, кипящият яд на донорите към Магил поради реакцията й към фестивала се трансформира в шупване.

Възпитаници, в това число основателят на „ Закон и ред “ Дик Улф, някогашният дипломат на Съединени американски щати Джон Хънтсман, рисковият капиталист Дейвид Магерман и хедж фонд милиардерът Клиф Анес, стопираха своите дарения.

„ Идеята, че Центърът за филантропични науки Wolf е съдействал за този фестивал на омразата, прочут още като Фестивала на писането на Палестина, е отвратителна “, написа Улф в писмо до Магил, получено от CNN.

Организаторите на фестивала Palestine Writes отхвърлиха да приема антисемитизъм, съгласно студентския вестник на UPenn The Daily Pennsylvanian.

Роналд Лаудер, милиардерът, правоприемник на козметичната империя Estée Lauder, предизвести, че също ще затвори чековата си брошура, в случай че UPenn не направи повече за битката с антисемитизма.

Интензивната рецензия от страна на заможни донори не беше добре пристигнала най-малко от някои преподаватели на UPenn, като водачите на сената на факултета упрекваха външни хора в „ заплашване “.

В изказване предходната седмица водачите на сената на факултета на UPenn обявиха, че задължението на учебното заведение към свободата на мисълта, изследването и словото е „ застрашен от хора отвън университета, които следят както преподавателите, по този начин и студентите в опит да ги сплашат и попречат на техните академична независимост. ”

„ Нека бъдем ясни: академичната независимост е главен съставен елемент на университет от международна класа и не е стока, която може да се купува или продава от тези, които желаят да употребяват джобните си портфейли, с цел да оформят нашата задача “, споделиха водачите на сената на факултета.

Рендел не е сюрпризиран от въздействието, упражнявано от богатите донори.

„ Във всяка сфера на американския живот милиардерите имат голям микрофон. Това не е нещо, което се случва просто в университетите “, сподели Рендел.

Като се има поради несъгласието към фестивала Palestine Writes, Rendell приканва за основаването на самостоятелна комисия, която да утвърди дали външни групи имат достъп до кампуса на UPenn.

„ Никой не би трябвало да има право да употребява благосъстоятелност на Пен, в случай че проповядва принуждение или ненавист “, сподели Рендел.

Rendell търси поддръжка от други ученици на UPenn за основаването на тази самостоятелна комисия, която ще се състои от админи, преподаватели, студенти и ученици и ще има за цел да предотврати сходен проблем в бъдеще. Рендел се надява да получи поддръжка от Хънтсман, който е бил губернатор на Юта, когато Рендел управлява Пенсилвания.

„ Надявам се донорите да се върнат “, сподели Рендел. „ Но в случай че не го създадат, това е тяхно решение. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР