Бившият губернатор на Одеска област и лидер на Движението на

...
Бившият губернатор на Одеска област и лидер на Движението на
Коментари Харесай

Екшън в Киев: Командоси свалиха от покрива на сграда Саакашвили и го арестуваха, той зове за бунт срещу "Порошенко и бандата му"!

Бившият губернатор на Одеска област и водач на " Движението на новите сили " Михаил Саакашвили е задържан в Киев. Командоси от спецподразделението " Алфа " са го свалили от покрива на постройка, кадето той е избягал от сътрудници на правоохранителните органи, които са пристигнали със заповед за обиск, предават украински и съветски медии. Агенти от Службата за сигурност на Украйна (ССУ) са разрушили вратата на жилището на Михаил Саакашвили в центъра на Киев и са го ибискирали, настояват от партията на някогашния грузински президент " Движение на новите сили ".

" Настояваме за пояснения и насочваме молба за попречване на вероятно похищение и други противозаконни дейности ", декларирали хора от партията. Събитията се излъчват от място посредством видеовръзка от Иван Слободянюк, член на партийното управление.

Украинските управляващи са отправили среще Саакашвили в наличието на юристите му обвиняване според чл.256 от Наказателния кодекс на Украйна за " подпомагане на участници в незаконни организации и укриване на активността им посредством даване на помещение и по други способи ".



От фрагментите проличава, че край жилището на Саакашвили стоят неколцина изцяло екипирани чиновници на ССУ. Един от тях изясни, че съдът е издал нужното разпореждане за осъществяване на следствените дейности. Адвокатите на Саакашвили не се позволяват в жилището. Край постройката има служители на реда и пожарникари.По-късно някогашният грузински президент, изкачил се на покрива, назова президента на Украйна Петро Порошенко апаш и прикани своите последователи да попречват възможното му похищение от силовите структури на украинския водач.



" Порошенко е апаш. Порошенко е предател на украинския народ. Каквото и да се случи с мен... Народе, приканвам ви да излезете на улиците и да продължите битката . Моля украинците да не позволен да бъда похитен. Не допускайте беззакония и обири от страна на Порошенко и на бандата му ", провикна се Саакашвили от покрива на постройката, където се намира жилището му.



Край постройката, в която е жилището на Саакашвили, започнаха вълнения . Събрали се там симпатизанти на опозиционния украински политик се пробват да изтласкат настрана чиновниците от органите на реда , които не позволяват никого в жилището му. Самият Саакашвили приканва от покрива своите последователи да оказват опозиция на управляващите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР