Бившият грузински президент Михаил Саакашвили отговори на руския опозиционен политик

...
Бившият грузински президент Михаил Саакашвили отговори на руския опозиционен политик
Коментари Харесай

Саакашвили: Навални е бъдещият президент на това, което ще остане от Русия

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили отговори на съветския опозиционен политик Алексей Навални, който преди време прикани управляващите на Грузия да го освободят от пандиза за лекуване. Той съобщи също, че приема Навални за бъдещия президент на Русия и изрази вяра, че Навални, който сходно на Саакашвили е в пандиза от 2021 година, " ще оцелее и ще реализира мечтаната цел ".

Изявлението му бе оповестено във " Facebook ".

Според мен имаме две общи неща с Алексей Навални, бъдещият президент на всичко, което ще остане от Русия в близко бъдеще: и двамата сме еднообразно непримирими във връзка с корупцията, и двамата сме огромни врагове на Владимир Путин. Пожелавам на Алексей да оцелее, да излезе на независимост и да реализира мечтаната цел.

Припомняме, че Алексей Навални е в пандиза от януари 2021 година, а Михаил Саакашвили от есента на 2021 година Двамата са изправени пред здравословни проблеми.


Адвокатът на Алексей Навални Вадим Кобзев оповестява за терзания за здравето на своя поддръжник. В Телеграм канала на Навални се сочи, че за него е извикана кола за спешна помощ поради обострено заболяване, вероятно стомашно. До този миг то е незнайно, а медицинските управляващи в затворническата колония се отнасят в равнодушие. Адвокатът показва подозрения, че на Навални е дадена бавнодействаща отрова, която утежнява здравето му последователно, само че устойчиво.

През 2020 година имаше опит за отравяне на рецензия на Кремъл. Тогава Навални бе признат в болница в тежко положение.

Саакашвили, който изкара два мандата като президент сред 2004 година и 2013 година, сега излежава присъда от шест години затвор за корист с власт, макар че интернационалните правозащитни групи дефинираха присъдата му като политически стимулирана.

За освобождението на Саакашвили от пандиза се застъпи и украинският президент Володимир Зеленски.
Грузия кандидатства за участие в Европейски Съюз дружно с Украйна и Молдова дни откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година

 

 

Източник News.bg

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!      

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР