Бившият грузински президент Михаил Саакашвили изпрати послание, прочетено пред конгреса

...
Бившият грузински президент Михаил Саакашвили изпрати послание, прочетено пред конгреса
Коментари Харесай

Михаил Саакашвили: Владимир Путин ме иска мъртъв като Алексей Навални

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили изпрати обръщение, прочетено пред конгреса на Европейската национална партия в Букурещ, в което декларира, че съветският президент Владимир Путин желае гибелта му, тъй като е повел Грузия към Европейския съюз.

" Владимир Путин ме желае мъртъв като Алексей Навални, с който ме е сравнял по няколко мотива. Той ме счита за персонален зложелател поради това, че поведох Грузия, а и Украйна към Европейски Съюз ", това отбелязва Михаил Саакашвили в обръщението си, прочетено пред делегатите на конгреса на ЕНП.

Бившият грузински президент бе поканен да участва на събитието в румънската столица, само че излежава шестгодишна присъда в пандиза.

“Обръщам се към вас от грузинския затвор, с цел да благодаря на ЕНП, че пази полезностите, които вършат Европа толкоз специфична. Моята страна се пробва да се върне към своите европейски корени. Тази година ще бъде решаваща за ориста на Европа. Или ще забележим нова желязна завеса в Европа, или ще съхраним Европа цяла, свободна и мирна. Това би било допустимо единствено в случай че Украйна, под ръковоството на новия, съвременен Чърчил - Володимир Зеленски, завоюва тази война. Няма време за колебание”, се споделя в документа, прочетен пред делегатите в Букурещ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР