Бившият гръцки премиер Андонис Самарас заведе дело срещу наследника си

...
Бившият гръцки премиер Андонис Самарас заведе дело срещу наследника си
Коментари Харесай

Бивш гръцки премиер съди Ципрас заради скандала с Новартис

Бившият гръцки министър председател Андонис Самарас заведе дело против наследника си на поста Алексис Ципрас. Той го упрекна в клеветническа акция и скрит план против него, съобщи New York Times.

По думите му, това се случва единствено ден след огромния митинг на площад " Синтагма ", на който той и съидейници са изразили противоречие с хода на договарянията пшо името на Македония.

В отговор от държавната пресслужба оповестиха, че това е поредна демонстрация на манията за гонене на Самарас.

 Премиери и министри в Гърция получавали подкупи от фармацевтичния колос
Премиери и министри в Гърция получавали подкупи от фармацевтичния колос " Новартис "

Само някогашни гръцки властници

Причината е абсурдът, който гръмна към фармацевтичния колоса " Новартис " и разкритията за подкупи, получавани от някогашни гръцки ръководещи. Сред тях бе намесено и името на Самарас.

Става въпрос за някогашни министър председатели и министри, които са били във властта сред 2006 и 2015 година - преди актуалното държавно управление да пристигна на власт.

От партията " Нова народна власт " оповестиха, че са съгласни с настояването на " Сириза " за следствие по случая. В същото време обаче се оповестиха против опити на ръководещите да се месят в работата на съда.

Според анализатори, " Сириза " употребява абсурда, с цел да печели известност, в случай че Ципрас изиска да бъдат планувани предварителни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР