Бившият гръцки министър на отбраната Панос Каменос се ваксинира с

...
Бившият гръцки министър на отбраната Панос Каменос се ваксинира с
Коментари Харесай

Бивш гръцки министър се ваксинира с руската ваксина "Спутник V" в Сърбия

Бившият гръцки министър на защитата Панос Каменос се имунизира с съветската ваксина против ковид " Спутник V " в Сърбия, съобщи ТАСС. Каменос заяви това в профила си в " Туитър ", като е разгласява и фотография, направена по време на имунизацията.

" Благодаря на братята сърби, които по този начин, както и на стотици хиляди чужденци, ми дадоха опция да си върна свободата, написа Каменос. Тук животът се е върнал, всичко е отворено, всички са имунизирани - и младежите, и чужденците и след 10 дни те ще създават " Спутник V " ", прибавя той.



Гръцкият портал Capital.gr заяви, че през последните месеци се следи " имунизационен туризъм ", като доста туристически организации оферират пътувания до Сърбия, Русия, Кипър и Дубай. Според портала единствено през последния месец 50 гръцки жители са отседнали в централен хотел в Белград, с цел да бъдат имунизирани в Сърбия. В същия хотел са създали резервации 300 туристи от разнообразни европейски страни.

Сърбия е закупила общо 15 милиона дози ваксина при население на страната от 7 милиона души. Така Сърбия разполага с непотребни количества ваксини, които реши да отдели за прилежащи страни, а също за идващи в страната жители на трети страни, съгласно изданието. В страната се ползват съветската ваксина " Спутник V ", имунизациите на " Пфайзер/Бионтех ", " АстраЗенека " и китайската " Синофарм ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР