Бившият граничен полицай Михаил Цонков и неговите колеги бяха посрещнати

...
Бившият граничен полицай Михаил Цонков и неговите колеги бяха посрещнати
Коментари Харесай

Бургас посрещна българските граничари като герои! Вижте какви бяха първите думи на Мишо Цонков

Бившият граничен служител на реда Михаил Цонков и неговите сътрудници бяха посрещнати като герои - с бурни овации и възгласи при излизането им от правосъдната палата, съобщи кореспондент на Burgas24.bg.

" Благодарим на всички за поддръжката. Радвам се, че има толкоз будни българи. С общи старания ще реализираме това, за което всички чакаме – оправдателна присъда или преустановяване на делото. Ние сме си свършили работата. Това е бил нашият дълг – опазили сме държаната граница и тази на Европейския съюз ", бяха първите думи на Цонков.

Стотици се събраха на протест в поддръжка на Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов – българите, защитили граница от турски бракониери.

Днес Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов трябваше да се изправят пред Бургаския областен съд, с цел да дадат пояснения по случая от преди 10 години, при който в осъществяване на длъжностен дълг, бе обезвреден турски нарушител. Заседанието е по осъществяване на правосъдна поръчка от I-ви Тежък углавен съд – гр. Къркларели, Република Турция.

Граничарите са привлечени като обвинени от турските правосъдни управляващи за съучастничество в закононарушение за причиняване на гибел заради немарливост, причиняване на леко пострадване и увреждане на имущество, съгласно настоящото законодателство в Република Турция. 

Защитниците на подсъдимите Росен Кожухаров и Станко Кралев желаеха да им се даде още време, да се срещнат с писмените доказателства, касаещи наказателното произвеждане. Съдът като взе поради направеното искане и изслуша мнението на представителя на Районна прокуратура – Бургас и като съобрази наредбата на член 9 от Договора за правна помощ по цивилен и наказателни каузи, от 1976 година сред Народна Република България и Република Турция, според който замолената договаряща страна извършва правосъдната поръчка в сходство със своето законодателство, откри, че направеното искане следва да бъде почетено, с оглед гарантиране правата на подсъдимите, според българското законодателство.

Съгласно член 55 от Наказателно-процесуален кодекс, подсъдимите лица имат право да научат защо закононарушение са привлечени в това им качество и въз основа на какви доказателства. Съдът не даде ход на делото и насрочи последващо съвещание за 09.11.2018 година, от 14.00 часа.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР