Бившият главен секретар на МВР проф. д-р Николай Радулов е

...
Бившият главен секретар на МВР проф. д-р Николай Радулов е
Коментари Харесай

Избягалите затворници няма да бъдат открити, смята бивш главен секретар на МВР

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. доктор Николай Радулов е на мнение, че избягалите двама пандизчии Владимир Пелов и Радослав Колев няма да бъдат открити. Такава прогноза направи той в ефира на БиТиВи.

Надзирателите към този момент са предупреждавали, че по метода, по който се охраняват пандизите, е същинско знамение, че бягствата не са ежедневни, добави Радулов.

" Само преди месец бяха митингите на чиновниците от пандизите, едно от настояванията им беше да се попълни щатът, този щат, който съществува в този момент, им разрешава само да заемат една или две позиции в пандиза, а целият затвор в действителност е в ръцете на пандизчиите ", напомни той.

" Те си имат локално самоуправление, там ръководи така наречен престиж, най-големият престъпник. При такава обстановка същинско знамение е, че не са се разбягали всички ", счита Радулов.

" Не е задоволително единствено да имаш информация авансово, би трябвало и да продължиш. Това наблюдаване не може да се реализира с обезкръвените чиновници на пандизите ", разяснява той във връзка информацията, че на управата на пандиза е подаден сигнал за готвено бягство.

Той сподели и това, което е обществена загадка, само че не се вземат ограничения - пандизчии разполагат с оръжие, използват опиати, разполагат с мобилни телефони.

Според него основният секретар на Министерство на вътрешните работи би трябвало да си подаде оставката, защото в Главна дирекция " Криминална полиция " има звено, което се занимава с обслужването на пандизите и то събира информацията какво става вътре.

Пред Българска национална телевизия Николай Павлов, някогашен шеф на затворническото общежитие " Казичене " и на пандиза в София разяснява направените преди година промени в Закона за осъществяване на наказванията. Той уточни, че с тях към този момент предаването на колета от близки става в наличие на пандизчията, а преди те са се предавали след инспекция.

Законът е либерализиран или демократизиран в интерес на лишените от независимост. Това е употребявано и от тези двама лишени от независимост и по този метод те са изведени от корпуса на пандиза, с цел да им бъде предадено това техническо оборудване - тв приемник или радио и тогава те стартират бягството, изясни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР