Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев влезе за разпит

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев влезе за разпит
Коментари Харесай

Живко Коцев се яви на разпит в Антикорупционната комисия

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев влезе за разпит в постройката на Антикорупционната комисия, съобщи " Фокус ". Той е свикан по следствието за контрабанда в Агенция " Митници ".

Живко Коцев дойде дружно с юристите си Илиян Василев и Даниела Доковска. Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи избра да влезе в постройката през заден вход.

Според прокуратурата някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец.

Живко Коцев подаде оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи ден след акцията на ДАНС и КПК в Агенция " Митници ". 24 часа по-късно, в последния ден на кабинета " Денков " Коцев отдръпна оставката си и разгласи, че я е поддал под напън.

След встъпването в служба на служебното държавно управление, Коцев беше освободен от президента предходната седмица по искане на кабинета.

Междувременно през вчерашния ден шефът на на ДАНС Пламен Тончев разкри пред парламентарната комисия за корупция в Агенция " Митници ", че привлечените като контрабандисти Марин и Стефан Димитрови са поддържали връзки с някогашния към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев от времето му като началник на ОДМВР София. Димитрови оказват въздействие на разпределението на управителни постове в Министерство на вътрешните работи за задачите на незаконната им активност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР