Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е бил призован

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е бил призован
Коментари Харесай

Живко Коцев е призован в антикорупционната комисия за повдигане на обвинение

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е бил свикан да се яви в антикорупционната комисия в петък, с цел да му бъде повдигнато обвиняване, заяви Българска национална телевизия.

Адвокатът на Коцев е обяснил, че в петък Коцев няма да може да се яви, само че самият той може да придружи клиента си в комисията в сряда.

Бившият основен секретар в началото беше внесъл оставката си самичък, на идващия ден я отдръпна обществено, а в първия работен ден на новото държавно управление беше отхвърлен от служба.

По сигнал за напън над Коцев, подаден от някогашния министър председател Николай Денков до Даниела Талева, която има пълномощия да проверява основния прокурор, към този момент е формирана кореспонденция. В сигнала си Денков показва, че натискът е пристигнал от четирима души, отпред с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Според прокуратурата той непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието, по което са арестувани някогашната директорка на Агенция " Митници " Петя Банкова, както и Стефан и Марин Димитрови и се търси Никола Николов - Паскал.

Във вторник Софийският апелативен съд ще заседава по жалбата против непрекъснатото задържане на Банкова и Стефан Димитров. Марин Димитров влезе в болница и ппрокуратурата още не е желала задържането му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР