Бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов, уволнен от служебното

...
Бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов, уволнен от служебното
Коментари Харесай

Уволненият заради побой над протестиращи Ивайло Иванов оглави Столичния инспекторат

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, уволнен от служебното държавно управление поради насилието над протестиращи, е назначен за шеф на Столичния инспекторат. Това е станало в понеделник, потвърдиха пред Mediapool от самия инспекторат, откакто новината първо се появи импровизирано във фейсбук.

Иванов бе освободен от служебния министър Бойко Рашков поради полицейско принуждение на митингите през лятото на 2020 година

Решението на столичния кмет Фандъкова да го направи началник на инспектората идва месец след, направени от краткотрайната парламентарна комисия, за бруталните побои над протестиращи.

Назначен през днешния ден без известие за медиите

Ивайло Иванов публично е вписан и в уеб страницата на Столичен инспекторат в с уточнението, че заема поста шеф, сподели инспекцията на Mediapool. На въпрос за какво това не е публично оповестено със известие до медиите, от инспектората дадоха отговор, че такова известие не е изпращано и за назначението на предшественика му.

На 5 юли т.г. умря дългогодишният началник на Столичния инспекторат Веска Георгиева. От тогава до през днешния ден длъжността краткотрайно заемаше неин заместител.

Уволнение поради полицейско принуждение на митингите

Ивайло Иванов бе измежду първите освободени от Министерство на вътрешните работи през месец май, когато встъпи в служба служебното държавно управление. В, се споделя:

" Правомощията на основния секретар на Министерството на вътрешните работи - основен комисар Ивайло Стефанов Иванов, се предлага да бъдат прекъснати по отношение на нарушаване на съществени правила за работа в Министерство на вътрешните работи, изразяващо се в неуважение и негарантиране на правата и свободите на жителите и тяхното достолепие, като и в липса на обективност и безпристрастност, с което е уязвил престижа на Министерство на вътрешните работи както пред чиновниците на Министерство на вътрешните работи, по този начин и пред обществото. "

" Като висша професионална служба в Министерство на вътрешните работи основният секретар е задължен да възнамерява, провежда и управлява главните действия в Министерството на вътрешните работи и да дава отговор за осъществяването им. Той носи отговорност за дейностите на Министерство на вътрешните работи, ориентирани против почналите на 9 юли 2020 година и траяли до края на 2020 година митинги против разрастващите се корупция и безвластие в ръководството на страната, както и против рестриктивните мерки на свободата на словото. "

Министерският съвет показва в претекстовете за решението си, че при обезвреждане на митинга чиновниците на Министерство на вътрешните работи са позволили неточности от учредителен и тактически порядък. Въпреки изказванията на основен комисар Иванов, че интервенцията на полицейските органи е " съвършено проведена " и са се справили " професионално ", вечерта на 2 септември 2020 година в столицата напрежението сред органите на реда и протестиращите ескалира и се позволиха конфликти, се споделя още в претекстовете. Отбелязва се, че, и публицисти.

Ивайло Иванов беше назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи през декември 2018 година. Преди това ръководеше столичната полиция. От 1999 година е заемал управителни длъжности в структурата на Министерство на вътрешните работи, измежду които полицейски пълководец и шеф група в Столична дирекция на вътрешните работи, шеф на районна дирекция Гранична полиция - Драгоман и други

За какво ще дава отговор Иванов в Столична община?

Столичният инспекторат е звено на общинска бюджетна прехрана при Столична община. Неговата задача е да обезпечава и подкрепя осъществяването на контролните функционалности на кмета на Столична община, на чието директно послушание е.

Реално, инспекторатът реализира надзор по спазването от страна на всички компании и физически лица на територията на Столична община на нормативните актове на Столичен общински съвет, на законите и подзаконовите нормативни актове, както и на контракти, по които страна е Столичната община, когато такива функционалности са му предоставени от кмета на Столична община или от Столичен общински съвет и др.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР