Бившият главен прокурор вече не е заплаха за никого, още

...
Бившият главен прокурор вече не е заплаха за никого, още
Коментари Харесай

Журналистът Валерия Велева: Гешев вече не е заплаха за никого

Бившият основен прокурор към този момент не е опасност за никого, още по-малко за мафията, а новият разгласен от него политически план е без хоризонт. Това мнение изрази в изявление за Българска национална телевизия журналистът Валерия Велева.

Тя изясни, че не може да въдвориш правораздаване, когато не си съумял да го направиш от позицията си на основен прокурор на републиката. " Той няколко пъти сътвори упования, че нещо ще каже и нищо не сподели. Гешев и през днешния ден нищо не сподели. От чисто пиарска и политическа позиция методът, по който разгласи влизане в политиката, е просто неуместно. Това звучи като Слави Трифонов, който от дивана разгласи проектокабинет. Той, като е знаел всичко за всеки в тази страна, какво правеше в последните 3 години? При толкоз липса на правдивост, безучастие и неефикасност във връзка с битка с корупцията, не го намирам за опасност. Гешев към този момент не е опасност за никого ", акцентира журналистът.

Велева добави, че Гешев няма механизмите, с които мафията да се опасява от него. " Това можеше да стане до момента в който беше основен прокурор. За страдание, мафията въобще не се опасява от него, не се уплаши от него. Иначе, в България има ниша за основаване на същинска консервативна партия. Нещата, които Гешев сподели: " Бог, семейство, родно място ", тъкмо това е мотото на Качински, Орбан и Тръмп даже. Той споделя вътре в Европейски Съюз и НАТО, само че ще се борим за патриотизма. Опитва се да притегли някои от недоволните от ГЕРБ. Както влезе Васил Терзиев политиката, само че те го питат за какво не е споделил за родителите си. Сега на Гешев ще споделят за какво 3 години не е направил нищо като основен прокурор. Не имам вяра, че ще се случи нещо ", разяснява още тя.

Съдебният публицист Силвия Великова не счете за изненадващо влизането на Гешев в политиката, защото маниерът му на държание е бил подобен и по времето, в което беше основен прокурор. " Става дума за придвижване, той е във висяща процедура във Висш съдебен съвет. Това, което чухме, беше нещо, което Гешев лансираше с позициите си. Слава Богу, че спря тока, тъй като той в действителност нямаше какво да каже. В тези 50 минути той се повтаряше. Новото беше, че някой е укривал доказателства по " Барселонагейт " и че Бойко Борисов е имал различен любимец за основен прокурор и той е бил жена. Не беше сериозна политическа поръчка. Дори изявлението му за лустрацията беше подигравка към претендента, който от ПП-ДБ издигнаха. Силно се колебая, че повече от 3-4% биха дали своят вот за Гешев, дори мисля, че са доста. Той беше с извънредно ниско доверие в системата, в която работеше, макар че беше заплашителен. Няма по какъв начин той да има ясна политическа физиономия. Не разбирам за какво Борисов не си даде имунитета. Аз знам доста забавни неща по " Барселонагейт ". Гешев акция с " Барселонагейт " няма по какъв начин да направи, тъй като 3 години към този момент не направи нищо ", добави тя.

И двете са на мнение, че управническата " сглобка " по-скоро ще издържи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР