Бившият главен прокурор Сотир Цацаров отрече да познава или да

...
Бившият главен прокурор Сотир Цацаров отрече да познава или да
Коментари Харесай

И Сотир Цацаров не познава Нотариуса, а Пепи Еврото започнал кариерата си не при него, а при Борис Велчев

Бившият основен прокурор Сотир Цацаров отхвърли да познава или да е бил част от схемата за въздействие в правосъдната система към разстреляния в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, както и да е имал основна роля в кариерното развиване на търсения някогашен следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото, свързван с аферата " Осемте джуджета ", заяви БНР.

По негово искане Цацаров, който сега е прокурор във Върховната прокуратура, е на чуване във Висшия прокурорски съвет.

Цацаров е изискал чуването поради изявления по негов адрес - във Висшия правосъден съвет от арбитър Владислава Цариградска, героите на следствието " Списък за бърз надзор " на АКФ - Веселин Денков и Ивайла Бакалова, и медийни изказвания на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков.

Той отхвърли да е пращал до медии флашки с компрометиращи материали против Цариградска и прикани, в случай че различен от прокуратура или пресцентъра на прокуратура го правил, това да бъде казано ясно. Бившият основен прокурор опроверга и други изказвания на съдийката, само че категорично акцентира, че не оправдава случилото се с нея, което дефинира като неприемливо.

Цацаров отхвърли връзката, която Денков и Бакалова направиха сред среща от август 2020 година на Веселин Денков с него - към този момент в качеството му на началник на Антикорупционната комисия, и последвалия му арест. Той сподели още, че Комисията е правила инспекция по следствието " Списък за бърз надзор ", в което за първи път беше осветено въздействието на Нотариуса в правосъдната система.

Проверката е разкрила данни за закононарушение, била е изпратена в прокуратурата - тогава ръководена от Иван Гешев, само че какво е последвало Цацаров не знаел, поради " оскъдните му контакти " с неговия предходник.

Сотир Цацаров опроверга и приписваната му роля като настойник на Петьо Еврото, за което приказва Бойко Рашков. Той изясни, че кариерата на героя от следствието " Осемте джуджета " е почнала при Борис Велчев, траяла е при някогашния градски прокурор Николай Кокинов. Петров е освободен от системата през 2015 година. Бившият основен прокурор се самоцитира, че споделил, че прокуратурата има интерес да се освободи от него.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР