Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че се отказал от

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че се отказал от
Коментари Харесай

Иван Гешев се отказа от охраната на НСО - за втори път

Бившият основен прокурор Иван Гешев разгласи, че се отказал от назначената му защита от НСО.

" Смятам, че държавният запас не би трябвало да бъде употребен за застраховане на персоналната ми сигурност, защото към този момент не съм основен прокурор. Благодаря на чиновниците от НСО за тяхната отдаденост и професионализъм ", написа той в позиция във Фейсбук.

Решението му идва месец откакто беше отхвърлен от служба от Висшия правосъден съвет и към 2,5 месеца, откакто избухна гърмеж край кортежа на НСО, в който той се возеше край местността Ярема.

Гешев беше мощно зает с държавната си защита по време на мандата си, като известно време използваше ресурсите на така наречен Бюро за отбрана към прокуратурата, с цел да бъде защитаван физически.

До 2020 година Националната работа за защита отговаряше за сигурността на основния прокурор, той се ползваше от услугите на институцията и до момента в който живееше на територията на резиденция " Бояна ".

През 2020 година обаче Гешев избра да бъде охраняван от чиновници на подчиненото си Бюро по отбрана на очевидци, откакто беше разкрито, че офицер от НСО е забъркан в скрит план за убийството на Станка Марангозова.

Година по-късно Народното събрание реши да отнеме структурата от прокуратурата и да я върне в Министерството на правораздаването, а основният прокурор още веднъж да се охранява от НСО.

Гешев беше очевидно неудовлетворен, като даже разгласи, че НСО се трансформирала в " работа за обслужване и тази наклонност се дължи на разнообразни политически въздействия и лобита ".

" Всичко в този живот е въпрос на доверие. Нямам потребност да ми носят чантата, мога да си я нося самичък ", сподели тогава той, като беше подготвен " да се откаже самичък от защитата си, в случай че това ще реши всички проблеми в страната ".

Както се видя след това - освен не го направи, само че и ползваше автомобила на службата с най-високо равнище на отбрана по време на гърмежа на 1 май.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР