Бившият главен прокурор Иван Гешев написа в страницата си във

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев написа в страницата си във
Коментари Харесай

Иван Гешев: Живеем във време на политически организирана престъпност

Бившият основен прокурор Иван Гешев написа в страницата си във Facebook, че днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждане настояването му за оповестяване за противоконституционни на измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуалния кодекс удостоверява казаното от него преди време. Той напомня, че рекордно бързото му премахване е трябвало да изпревари произнасянето на Конституционен съд.

" Крадливи политици подчиниха Висшия правосъден съвет на своите лични страхове и го принудиха да съблюдава техния подмолен график. Ако някой не беше схванал това до момента, то през днешния ден цяла България видя истината ", написа още Гешев.

Според него, в случай че процедурата не беше завършила, т.е. в случай че се съблюдаваха Конституцията, законите и разпоредбите на самия Висш правосъден съвет, той трябваше да я спре до окончателното решение на Конституционния съд.

" А тогава към този момент можеше и да няма опция да ме в профил единствено с 13 гласа. Тогава щяха да са нужни гласа - толкоз, колкото са нужни и за ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд.
Всички към този момент знаят, че този неправдив " закон ", с изключение на опровержителен на съществени правни правила, е основан за и ориентиран персонално към мен ", показва Гешев.

" Този срамен акт е индикативен за тъжното време, в което живеем и поражда разумния въпрос: След като крадливи политици могат да стигнат до такава брутална кавга с основния прокурор на Република България, то по какъв начин тогава всички останали хора могат да бъдат предпазени от политически репресии?, написа някогашният основен прокурор.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР