Бившият главен прокурор Иван Гешев коментира декларацията на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев коментира декларацията на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ
Коментари Харесай

Гешев: Погазването на законите и правилата вече не се прикрива дори от елементарно приличие

Бившият основен прокурор Иван Гешев разяснява декларацията на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, която беше входирана в петък в деловодството на Народното събрание и с която се насочва апел към Висш съдебен съвет да отсрочи процедурата за избор на нов основен прокурор. В претекстовете си, подписалите декларацията акцентират, че е редно първо да се създадат измененията в конституцията и да се избере нов състав на Висш съдебен съвет. Според Иван Гешев обаче задачата на този апел е „ да се съблюдава графика на задкулисието “.

Публикуваме без редакторска интервенция цялостния текст на статуса от Facebook профила на Иван Гешев.
„ Официално ръководещата коалиция, която импровизирано не е коалиция, съобщи, че Висшият правосъден съвет е нелигитимен да избере нов основен прокурор. Но същият този Висш съдебен съвет съгласно същата тази коалиция бил законен да ме в профил като основен прокурор.
Бързането да се съблюдава графика на задкулисието очевидно е обвързвано и тъкмо с това – да се изпревари решението на Конституционния съд, което да спре процедурата против мен.  Явното тъпчене на законите и разпоредбите дори към този момент не се прикрива даже от обикновено възпитание. Може би, тъй като презрението към българския народ и възприятието за безотговорност ги кара да мислят, че хората не виждат или не ги интересува това. Или може би, тъй като считат, че към този момент са възстановили тоталитарните времена. “
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР