Бившият главен мюфтия Недим Генджев одобрява идеята на държавата да

...
Бившият главен мюфтия Недим Генджев одобрява идеята на държавата да
Коментари Харесай

Недим Генджев подкрепя идеите на държавата срещу радикалния ислям

Бившият основен мюфтия Недим Генджев утвърждава концепцията на страната да наложи финансов и учебен ценз за имамите , защото това щяло да предотврати навлизането на радикалния ислям в България.

Генджев разяснява в утринния блок на Нова телевизия желанието на страната да промени финансирането на вероизповеданията у нас и да приключи задграничните парични потоци в българските духовни учебни заведения .

 Каракачанов желае дипломите на имамите да се легализират
Каракачанов желае дипломите на имамите да се легализират

Не се отнася единствено до исляма, а и до християнството

" В момента Национална агенция за приходите поставя ръка на главните вакъфския парцели в " Малинова котловина " и други места. Даже държавното управление да им даде някакви пари, те още веднъж ще се върнат в нашата страна ", уточни някогашният основен мюфтия.

Той пресметна, че мюфтийството не е плащало налози върху парцели за над 6 млн. лева

По думите на Генджев, у нас идват да преподават имами, подготвени в Турция . А имамите, които се образоват в България, заминавали да работят в чужбина. Причината била, че да вземем за пример в Германия получавали по 3000-4000 лв..

" В България затвориха 666 джамии, тъй като не заплащат заплати на имамите. Затова те отпътуваха да работят на запад ", съобщи някогашният основен мюфтия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР