Бившият главен изпълнителен директор на Google, Ерик Шмид, и съпругата

...
Бившият главен изпълнителен директор на Google, Ерик Шмид, и съпругата
Коментари Харесай

Бившият шеф на Google даде 150 млн. долара за „нова ера в биологията“

Бившият основен изпълнителен шеф на Гугъл, Ерик Шмид, и брачната половинка му Уенди са дали 150 млн. $ на проучвателен институт, който да откри „ нова епоха на биологията “, ориентирана към битка с заболяванията посредством композиция от данни и проучвания на науките за живота, съобщи „ Асошиейтид прес “.

Базираният в Масачузетс Институт „ Броуд “ на Разузнавателна служба на Турция и Харвард ще употребява средствата, с цел да построи нов център, сближаващ университетския свят и бизнеса. „ До този миг тези две полета се развиват значително успоредно… Тяхното доближаване ще сътвори нова епоха на биологията, която се чака да даде задълбочено схващане на биологичните процеси “, споделиха от института.

Дарението е най-голямото, което двойката е направила посредством Schmidt Futures, тяхната благотворителна самодейност, фокусирана върху науката и технологиите.

„ Точно както Ели и Еди Броуд са видели капацитет в основаването на Института „ Броуд “, Уенди и аз имаме вяра, че този център има обещанието да сътвори нова научна област, която би могла да бъде от изгода за човешкото здраве “, изясни Ерик Шмид. Той е основен изпълнителен шеф на Гугъл в интервала 2001-2011 година, а по-късно заема и председателския пост в Alphabet и Гугъл, преди да се отдръпна през 2018 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР