Бившият германски външен министър Зигмар Габриел призова страната си за

...
Бившият германски външен министър Зигмар Габриел призова страната си за
Коментари Харесай

Тръмп да върне милиардите за войните на САЩ

Бившият немски външен министър Зигмар Габриел прикани страната си за по-твърда линия по отношение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заяви Spiegel.

По време на срещата на върха на НАТО Тръмп насочи съществени рецензии към Германия, поради парите, които страната отделя за защита.

„ Тръмп даде гаранции на диктатора от Северна Корея, а в това време желае промяната на държавното управление в Германия. Не би трябвало да храним илюзии. Той познава единствено силата. Щом той желае да харчим повече за защита, тогава дано ни върне милиардите за бежанците, които приехме, поради военните дейности на Съединени американски щати в Близкия Изток. Ние можем да влагаме 1.5% в своята защита и още 0.5% от Брутният вътрешен продукт за защитата на Европейски Съюз. До в този момент това вършиха Съединени американски щати. Ние германците би трябвало да покажем, че можем да поемем отговорност за рисковите райони. Само по този начин към този момент няма да сме подвластни от Съединени американски щати “, съобщи Габриел.

Според него държавното управление би трябвало да търси разнообразни решения на въпроса за защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР