Бившият германски канцлер Герхард Щрьодер отхвърли критиките към „Северен поток

...
Бившият германски канцлер Герхард Щрьодер отхвърли критиките към „Северен поток
Коментари Харесай

„Северен поток – 2“ ще гарантира енергийната сигурност на Германия

Бившият немски канцлер Герхард Щрьодер отхвърли рецензиите към „ Северен поток -2 “ и означи, че нападките към Русия не подхождат на мнението на множеството германци. „ Ако политиката на Съединени американски щати ще ни дефинира каква енергийна политика да водим, то до каква степен ще докара това. Щатите не могат да ни споделят какъв газ да използваме. Разбира се, те желаят да продадат своя фракинг газ в Германия, само че той е неекологичен, безценен и по-лош по качество от тръбопроводния “, сподели той в изявление за немския вестник Rheinische Post.

„ В случай, че спрем строителството на „ Северен поток -2 “, то ние ще отсечем клона, на който седим “ е мнението на Шрьодер, който е и ръководител на Съвета на шефовете на „ Роснефт “, а също по този начин и оглавяващ Комитета на акционерите на Nord Stream AG.

Той означи, че публикуваното измежду германците мнение за „ Северен поток -2 “ се различа от това, което „ постоянно пишат средствата за всеобща информация в страната. „ Нападките против Русия не са мнение, с което множеството германци са съгласни “, споделя той и добавя: „ Западът би трябвало да види в Русия не съперник, а евентуален сътрудник “. Социалдемократът прибавя, че Руската федерация „ е значим сътрудник в икономическо и политическо отношение “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР