Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер присъства на прием в руското

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер присъства на прием в руското
Коментари Харесай

Скандал в Германия: Бившият канцлер Шрьодер на прием в руското посолство

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер участва на банкет в съветското посолство в Берлин, с цел да означи годишнината от успеха над нацистка Германия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Лидерът на крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ (АФД) Тино Чрупала, също участва на приема и сподели, че е видял там Шрьодер дружно със брачната половинка си Со-йон Шрьодер-Ким. Самият Шрьодер не отговори на запитвания, свързани с наличието му в посолството.

По-рано през вчерашния ден вестникът „ Берлинер цайтунг “ заяви за приема. Много немски политици не участваха в символ на митинг против съветската война в Украйна. Сред тези, които въпреки всичко участваха в събитието, бяха Клаус Ернст от крайнолявата партия „ Левите “.

Чрупала съобщи през днешния ден пред ДПА, че е бил поканен на приема, „ както съм сигурен, че са били и всички водачи на парламентарните групи “.

По думите му до неотдавна 9 май е бил ден на възпоменание, „ в който немски политици от всички партии в Бундестага всекидневно вземат участие “. Той добави, че „ разговорът не трябва да бъде преустановяван във времена на рецесия “ и сподели, че помиряването е изключително значимо в сходни исторически значими дни.

През февруари консервативният представител на Бундестага Кнут Ейбрахам упрекна АФД, че приказва за мир, до момента в който в действителност съставлява неразделна част от пропагандата на съветския президент Владимир Путин и машината за война.

 

Етикети: Герхард ШрьодерприемРуско посолство
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР