Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и германският бизнесмен Матиас Варниг

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и германският бизнесмен Матиас Варниг
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Герхард Шрьодер напусна борда на директорите на „Роснефт“

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер и немският предприемач Матиас Варниг напуснаха борда на шефовете на съветската държавна петролна компания „ Роснефт “, заяви БНР. Това потвърдиха и от самата компания, акцентирайки че тя е била осведомена от Шрьодер и Варнинг, че двамата не могат да продължат да работят в борда на шефовете.

„ Ние сме съпричастни към техните решения и им благодарим за тяхната непрекъсната поддръжка “, се споделя в изказване на компанията.

Европейския парламент прикани в четвъртък Шрьодер да бъде включен в листата със глобените лица, в случай че не напусне борда на „ Роснефт “. Целта на този ход е да спре някогашния канцлер да поеме и висока позиция в „ Газпром “.

Шрьодер, който беше канцлер на Германия в интервала 1998–2005 година, беше подложен на интензивна социална рецензия, че е запазил доходоносната си позиция в борда на съветската петролна компания, която той заемаше от 2017 година насам.

Вчера Германия затвори офиса на Шрьодер, финансиран от данъкоплатците, на фона на възмущението от продължаващото му присъединяване в съветската енергийна промишленост и неговият отвод да осъди президента на Руската федерация Владимир Путин, който счита за персонален другар, поради съветската инвазия в Украйна.

Напускането на Шрьодер и Варниг последва напускането на други петима задгранични вицепрезиденти на „ Роснефт “, заяви „ Ройтерс “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР