Бившият германски канцлер Ангела Меркел (тя служи от 2005 до

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел (тя служи от 2005 до
Коментари Харесай

Меркел категорично отказа да участва в преговори за Украйна

Бившият немски канцлер Ангела Меркел (тя служи от 2005 до 2021 г.) във вторник съобщи изрично, че въпросът за нейното евентуално присъединяване в уреждането на украинската рецесия " даже не си коства да се разисква “.

" Няма подобен въпрос “, сподели тя в изявление за седмичника Sette. Меркел добави, че не знае по какъв начин ще завърши спорът в Украйна. " Някой ден ще свърши с договаряния. Войните свършват на масата за договаряния ", означи някогашният канцлер. " Има разлика сред натрапен мир, който аз, както доста други, не желая, и открити и другарски договаряния. Аз не желая да прибавям нищо повече ".

Коментирайки политиката, която е водила по отношение на Русия и Украйна, Меркел означи, че " тогава е взимала решения, следвайки логичност, която към момента " й наподобява рационална. " Ставаше въпрос за опит да се предотврати война като тази. Това, че не се получи, не значи, че е било неверно да се опита “, сподели тя.

По-рано през декември в изявление за немския вестник Die Zeit Меркел назова сключването на Минските съглашения " опит да се даде време на Украйна да стане по-силна ". Според нея " на всички е било ясно ", че спорът е замразен и казусът не е решен, " само че това даде на Украйна скъпо време ". Тя изрази подозрение, че тогава страните от НАТО са могли да окажат поддръжка на Киев в степента, в която го вършат в този момент.

Руският президент Владимир Путин по-късно съобщи, че думите на Меркел за Минските съглашения са били изцяло непредвидени и разочароващи за него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР