Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен смята, че

...
Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен смята, че
Коментари Харесай

Беларус била изправена пред украински сценарий, смята бивш генсек на НАТО

Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен счита, че в бъдеще Беларус може да се сблъска с ”украинския сюжет ”, който допуска ”война и анексиране ”. Той изрази мнението си в изявление за портала Liga.net.
По време на изявлението журналистът съобщи, че Русия " продължава своята нападателна политика " и натрупа войските към западните си граници. Расмусен поддържа това мнение и означи, че " главният риск " за Беларус е повторението на " украинския сюжет на война и анексиране ".

" Беларус е застрашена от този сюжет, в случай че не стартира да се реформира. Моят съвет към беларуския народ и управлението на страната е да се предпазят от съветската експанзия - би трябвало да стартират промени, водещи до народна власт и независимост ", прикани Расмусен.

Той сподели още, че съветският президент Владимир Путин твърди, че Беларус " би трябвало да бъде включен в огромна съветска страна ".

Миналата година президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че беларусците генетично отхвърлят въоръжената експанзия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР