Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пристигна на

...
Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пристигна на
Коментари Харесай

Бивш генерален секретар на НАТО е на посещение в Тайван

Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен дойде на посещаване в Тайван за да показва поддръжка за острова. Съответното той съобщи на среща в Тайпе с президента Цай Инг-вен, предава CNA .

" Тук съм в Тайван, с цел да покажа мощната си поддръжка за правото ви да решавате личното си бъдеще. Тук съм, с цел да поддържа правото ви да съществувате в независимост и мир “, цитира организацията думите му.

Расмусен дойде в Тайпе като създател на фондация " Алианс на демокрациите ", организация с нестопанска цел, основана през 2017 година Той ще остане на острова до 5 януари.

Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година насам, само че Пекин го счита за неразделна част от Китай и приканва страните да се преценяват с политиката на " обединен Китай ". Напрежението в региона на Тайванския проток ескалира, откакто Нанси Пелоси, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, посети Тайпе на 2-3 август предходната година. В отговор Народноосвободителната войска на Китай стартира постоянно да организира маневри покрай острова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР