Бившият генерален директор на БНР Светослав Костов е гласувал собствената

...
Бившият генерален директор на БНР Светослав Костов е гласувал собствената
Коментари Харесай

Ексшефът на БНР сам си гласува оставката и си взе парите. Това не било конфликт на интереси.

Бившият общоприет шеф на БНР Светослав Костов е дал своя вот личната си оставка като началник на радио " София ", а по-късно е взел близо 30 хиляди лева обезщетение за неползвани отпуски. Това излиза наяве от решение на антикорупционната комисия КПКОНПИ, която е била сезирана със сигнал против Костов.

Според решението спор на ползи няма. Аргументът – Костов е дал своя вот за личната си оставка, само че това не е довело автоматизирано до погашение на парите. С решението единствено е прекъснато трудовото му правно отношение като шеф на радио " София ". Или както пишат от КПКОНПИ: " Прекратяването на трудовото правно отношение единствено по себе си не води до полза за лицето, а в противен случай, в съответния случай лицето се лишава от правото да резервира трудовото си правно отношение ".

Под опазване на трудовото правно отношение от КПКОНПИ имат поради опцията Костов да излезе в неплатен отпуск за времето на мандата си, а по-късно да се върне като шеф на радио " София ". Това обаче е опция, а не обвързване и той е предпочел да не се възползва.

Генералният шеф и още двама

Костов бе определен за общоприет шеф на радиото на 28 юни предходната година. На 1 юли сред него и Съвета за електронни медии (СЕМ) бе подписан контракт за ръководство на БНР. Ден по-късно, на 2 юли, се събира Управителният съвет на радиото. В съвещанието вземат участие трима от общо петима души – Костов и тогавашните членове Момчил Георгиев и Свилена Симеонова. По това време Костов към момента е началник и на радио " София ". Симеонова е вносител на точката, с която се предлага освобождението му. Основанието е взаимно единодушие. И тримата присъстващи гласоподават " за ". Гласът на Костов е основен за взимането на решението, тъй като в случай че той не беше даден, нямаше да има нужното болшинство, с цел да бъде освободен от остарелия си пост. Така той към този момент не е шеф на радио " София ", считано от 2 юли 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР