Бившият генерал Петър Павел си гарантира победа на втория тур

...
Бившият генерал Петър Павел си гарантира победа на втория тур
Коментари Харесай

Бившият генерал Петър Павел печели президентските избори в Чехия

Бившият военачалник Петър Павел си подсигурява победа на втория тур на президентските избори в Чехия, заяви през днешния ден чешката държавна телевизия.
Още по темата
" Новият чешки президент е Петър Павел. Андрей Бабиш към този момент не може да събере задоволително гласове, с цел да доближи резултата на Павел ", съобщи водещ на предаване по чешката телевизия.

61-годишният Петър Павел е някогашен парашутист, почетен с оценки воин от сърбохърватската война, по време на която подкрепя освобождението на френски войски в зона на бойни дейности. После той оглави генералния щаб на Чехия, а по-късно - военния комитет на НАТО.

За него са дали своят вот 57% от гласоподавателите, а за милионера и някогашен премииер Андрей Бабиш - 43%.

В Чехия ролята на президента е основно церемониална, само че президентът назначава държавното управление и главнокомандващия въоръжените сили.

Избирателната интензивност по време на втория тур е по-висока спрямо вота преди две седмици. До урните са отишли близо 70 на 100 от имащите 8,25 милиона гласоподаватели с право на глас. Първият тур на президентските избори се организира на 13-14 януари, изборната интензивност беше 68,24%.

Финалът на предизборната акцията бе пъстър с остри нападни, изключително от страна на щаба на Бабиш, като в интернет даже се появи новината, че посоченият за любимец на изборите Павел е умрял, на което той отговори в стила на сътрудник 007, като написа в Инстаграм " Не е време да умреш ". Войната в Украйна стана една от главните тематики тематика на акцията в Чехия, в която Бабиш се представяше като последовател на мира. Той постоянно подсещаше, че съперникът му Павел е бил командващ в натовската подчиненост. На което му бе отговорено, че не генералите стартират войните, а политиците, изключително безотговорните.

Петър Павел завоюва първия тур с доста дребен превес пред Андрей Бабиш, само че по-късно набра основна преднина пред своя противник. Социологическите организации предвидиха, за някогашния боен ще гласоподават от 58 до 59 % от гласоподавателите.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР