Бившият генерал на хърватската армия Слободан Праляк е починал от

...
Бившият генерал на хърватската армия Слободан Праляк е починал от
Коментари Харесай

Стана ясно каква смъртоносна отрова е приел генералът Слободан Праляк преди да умре шокиращо в съда в Хага

Бившият военачалник на хърватската войска Слободан Праляк е умрял от цианкалий. Това оповестиха от холандската прокуратура. „ В дадения стадий на следствието са известни предварителните резултати от аутопсията Токсикологичната експертиза демонстрира, че в кръвта на господин Праляк има цианкалий. Това води до сърдечна непълнота, която, по всяка видимост, е и повода за гибелта “, обявиха от там.

„ На аутопсията са участвали двама хърватски специалисти. В сходство със съглашението с Международния арбитражен съд за някогашна Югославия и хърватските управляващи те са участвали в качеството на наблюдаващи “, прибавиха от прокуратурата.

Останките на хърватския някогашен военачалник Слободан Праляк ще бъдат предадени на Трибунала до края на следствието на гибелта му. Това съобщи в петък прессекретарят на трибунала Ненад Голчевски, оповестява националната телерадиокомпания на Хърватия.

Голчевски удостовери, че Праляк е умрял не в правосъдната зала. По-рано от Трибунала оповестиха, че специалистите би трябвало да приготвят отчет до края на трибунала на 31 декември 2017 година.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР