Бившият футболист Петър Занев бе избран за временно изпълняващ длъжността

...
Бившият футболист Петър Занев бе избран за временно изпълняващ длъжността
Коментари Харесай

Петър Занев беше избран за временно изпълняващ длъжността управител на ОФК Пирин Благоевград

Бившият футболист Петър Занев бе определен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ОФК Пирин Благоевград. Предложението, направено от кмета на община Благоевград Методи Байкушев, бе признато през днешния ден на изключителна сесия на Общинския съвет с 33 гласа „ за “, четири – „ срещу “ и един въздържал се.

С днешното гласоподаване общинските съветници освободиха досегашният шеф на клуба Атанас Дафинов, който подаде оставка преди повече от две седмици. Преди гласуването кметът на Благоевград сподели пред общинските съветници, че предварителната информация е, че клубът не е в положително финансово положение и разгласи предлагането Петър Занев да поеме краткотрайно клуба.

Преди гласуването Занев сподели, че дефицитът в бюджета на клуба е към 900 хиляди лв.. Решение за избавяне на " орлетата " той вижда с труд, намиране на нов притежател и на спонсор, съкращаване на непотребните разноски, усъвършенстване на бюджета и строга финансова дисциплинираност във всички посоки.

" За спортно техническото положение можем да приказваме за геройство, темперамент, на хората, които работят в клуба, последните девет месеца всеки един от работещите хора в клуба способства за това тимът да е в професионалния футбол ", сподели още Петър Занев и разгласи, че учредената задача в този момент ще бъде консолидиране на млади гении с евентуална продажба, с цел да се подкрепи финансовата непоклатимост на клуба.

" Всички знаем, че развиването на клуба се корени в детско – юношеската школа ", сподели още Занев. Сред желанията му е пускане на стратегия за възпитаване на полезности на децата в ранна възраст. Той оцени позитивно работата на управлението на школата, само че добави, че предстоят диалози с тях по отношение на финансовото положение на клуба, с цел да се разбере „ дали гледаме в една посока “.

" Последните девет месеца имиджът на Пирин бе „ смъртно ранен “, съобщи още Петър Занев и добави, че желанието му е да отвори институцията към обществеността и да се работи в цялостна бистрота.

Предложението Занев да поеме краткотрайно клуба до избор на шеф провокира близо едночасови диспути в залата на Общински съвет–Благоевград. Във връзка с екипа си някогашният капитан на българския народен тим съобщи, че ще бъде разгласен в допълнение, само че към този момент несъмнено име е Петър Михтарски.

Преди гласуването кметът на Благоевград Методи Байкушев съобщи: " Не бих желал да се излъчва сигнал пред обществото, че надали не спасяването на клуба е несъмнено, стига да има добра идея. Адмирирам мъжеството на Петър Занев да поеме краткотрайно ръководството, тъй като спасяването на клуба не е несъмнено ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР