Бившият футболист на Милан и украинския национален отбор Андрий Шевченко

...
Бившият футболист на Милан и украинския национален отбор Андрий Шевченко
Коментари Харесай

Шевченко организира благотворителен мач, за да възстанови полуразрушено училище в Украйна

Бившият футболист на Милан и украинския народен тим Андрий Шевченко ще събира благотворително пари в мач на стадион " Стамфорд Бридж " в Лондон, с цел да помогне на своята татковина.

Двубоят ще се играе на 5 август и в него ще вземат участие " митове на Арсенал, Челси и Милан ", заяви Шевченко за Ройтерс в сряда. Бившият голмайстор на Динамо Киев посети учебно заведение в Чернигов, което беше отчасти съборено след обстрел от съветски ракети през март 2022 година, към месец след началото на войната на Русия на територията на Украйна. Събраните пари от благотворителната футболна среща ще бъдат напълно вложени във възобновяване на постройката на образователното заведение.

Очаква се реновацията да коства над 1,7 милиона $. В самодейността се включи и актуалният украински национал Олександър Зинченко, който в този момент носи екипа на Арсенал.

" Това е единственото учебно заведение в района и е извънредно значимо децата да получат обучение. Няколко класни стаи бяха съборени след обстрела от съветски ракети. Чухме много истории от изплашени деца, които разказваха по какъв начин съветските военни идват в домовете им въоръжени. Родителите на децата постоянно изчезват, а по-късно някои не се завръщат вкъщи. Сега най-важно е да накараме децата да не мислят толкоз доста за войната. Трябва да се преборим за нашето битие, за живота ни и за нашите фамилии ", съобщи Шевченко, който завърши кариерата си като футболист през 2012 година. Украинцът игра носи екипа и на Челси.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР