Бившият футболист на Ливърпул Майкъл Оуен направи шокиращи за мнозина

...
Бившият футболист на Ливърпул Майкъл Оуен направи шокиращи за мнозина
Коментари Харесай

Оуен: Ливърпул искаше да изрита Джерард много по-рано

Бившият футболист на Ливърпул Майкъл Оуен направи шокиращи за мнозина разкрития по отношение на отношението на клуба към своята икона и именит някогашен капитан Стивън Джерард. От новата автобиографична книга на Оуен – озаглавена Reboot – излиза наяве, че мърсисайдци са желали да се отърват от бележития полузащитник две години преди прехвърлянето му в Лос Анджелис Галакси през 2015 година.

Пътищата на Джерард и Оуен постоянно са били тясно свързани на „ Анфийлд”, като полузащитникът прави прехода от клубната академия към първия отбор единствено година след Оуен. Всъщност той подписва първия си професионален контракт 11 месеца след носителя на Златната топка за 2001 година.

През 2004 година Оуен пое към Реал Мадрид, до момента в който Джерард остана правилен на родния си отбор, като същото лято отхвърли солидна оферта от Челси. Едва в края на своята кариера халфът опита премеждие зад граница, като направи един сезон с ЛА Галакси в МЛС, след което окачи бутонките и се посвети на треньорството.

Според Оуен този финален ход на Джерард като състезател обаче е бил подбуден от клуба, а не толкоз от персоналното му предпочитание за ново премеждие. „ В случая на Джерард грубо се колебая, че той искаше да си тръгне и да играе в Щатите през 2015 година”, написа Оуен в своята книга.

„ Чух, че клубът в действителност е желал да го махне две години по-рано. Сигурен съм, че той би предпочел да приключи кариерата си като футболист на Ливърпул, въпреки и с цената да взе участие в доста по-малко мачове, до момента в който не стигне стадия да бъде интегриран в треньорския щаб.”

„ Последното се случи доста по-късно. Вместо това, тъй като той се трансформира в подобен знак и имаше такава мощност, имам вяра, че беше заставен да си тръгне в кратковременен проект. Стивън беше станал по-голям от клуба”, заключава Оуен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР