Бившият футболист на Левски Воин Войнов даде интервю пред Тема

...
Бившият футболист на Левски Воин Войнов даде интервю пред Тема
Коментари Харесай

Войнов: Левски правилно продаде Роналдо

Бившият футболист на Левски Воин Войнов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа упованията си за представянето на отбора през втория полусезон. Славният състезател на сините разяснява привличането на Фабио Лима, продажбата на Роналдо и отхвърли на Андриан Краев и Жереми Петрис да възобновят договорите си с клуба. Той уточни и кой ще бъде водещата фигура за столичани напролет.

Г-н Войнов, Левски започва зимната си подготовка. Ще съумеят ли сините да заличат неприятното усещане, което демонстрираха в края на есента?

- Очаквам Левски да се стабилизира напролет. В последните мачове от първия полусезон отборът сподели своенравие, за което подчертава и Николай Костов. Всички се надяваме сините да създадат добра подготовка и да влязат оптимално надъхани в дуелите. Треньорът е решил, че е по-добре тимът да изиграе повече контроли в Турция, за което го поддържам. За мен това значи, че Левски най-много ще бъде по-добре квалифициран игрово. Предполагам, че селекцията ще бъде дребна и в тези контроли новите по-лесно ще се приспособят към тима.

Сините към този момент привлякоха първия нов футболист. Какви са упованията ви към Фабио Лима?

- Чувам положителни мнения за него. Дано успее да помогне на Левски. През есента сините нямаха два мощни фланга. Единият, на който действаха Цунами и Велтон, бе водещият, до момента в който десният с Роналдо и Петрис остана дебитор. Надявам се конкуренцията да се усили с привличането на Лима и тимът да наподобява по-добре в офанзива. Предимството му е, че е на 27 години и е натрупал задоволително опит, до момента в който Роналдо бе по-млад. Идва от Серия Б на Бразилия, която също е качествена лига. Да, няма по този начин да се каже положително минало, откакто е играл преди този момент за по-слаби тимове, само че се надявам да бъде от изгода за сините. Лошото е, че на Левски ще липсват двама съществени футболисти напролет, само че не се тормозя, тъй като щом не желаят да останат на " Герена ", е по-правилно да бъдат продадени. Насила не трябва да се държат.

Визирате Андриан Краев и Жереми Петрис?

- Да, за тях приказвам. Двамата се бяха утвърдили и направиха добра есен, само че щом преценят по този начин, това е тяхно право, и не желаят да останат в Левски, най-правилното е да бъдат продадени.

Правилно ли се стигна до продажбата на Роналдо?

- Естествено, че това беше верен ход. Роналдо имаше положителни мачове, само че и беше доста неоснователен в други. Трябва да се знае, че клубът има потребност от финанси и такива най-лесно могат да се обезпечат посредством продажбата на футболисти. Свежи пари, които ще оказват помощ за погасяването на задълженията. Дано Фабио Лима бъде по-качествен от Роналдо. Много добре знаем, че и най-силните тимове в света взимат нови попълнения във всеки трансферен прозорец.

По-голяма загуба ли ще бъде възможна продажба на Хосе Кордоба?

- Няма незаменими футболисти. Кордоба се показа доста добре през първия полусезон и справедливо получи похвали за играта си. Но, в случай че може да се продаде за добра сума, считам, че е по-правилно да се стигне до произлязъл трансфер. Да се вземат още пари, с цел да може клубът да си стъпи на краката и да има повече успокоение на " Герена ". Да се мисли единствено за представянето на тима, а не за други неща.

Споделихте, че очаквате по-скромна селекция от страна на Левски. Къде виждате най-голяма нужда от укрепване?

- Левски постоянно е разчитал на мощен централен нападател. Играч, който да води тима в офанзива. През есента всички знаехме, че липсваше подобен човек. Рикардиньо не съумя да влезе в обувките на типичния голаджия. Дано по-бързо да се възвърне Билал Бари. Преди травмата, която получи, загатна, че има огромен капацитет. Сега стартира изначало, дай Боже, да влезе във форма и мисля, че той може доста да помогне във фаза офанзива.

Николай Костов взе няколко юноши на лагера в Турция. Ще може ли някой от тях да стане част от първия отбор, както го направи Асен Митков от началото на сезона?

- Дано. Подкрепям изцяло Николай Костов за решението му да вземе юноши на лагера. Винаги Левски е имал гении и към този момент той ще реши по кое време би трябвало да получат късмет. За мен школата е доста значима. Тези момчета носят синята концепция в сърцата си и считам, че е добре да се внедряват повече млади играчи в първия тим.

Отново ли Велтон ще бъде водещата фигура на сините напролет?

- Дай Боже, някой различен да се трансформира в такава. Дано Велтон да бъде здрав и да се опази от травми, тъй като се видя, че без него тимът е напълно различен. Той сподели, че може да поведе отбора и да бъде главен коз в нападението.

Ще успее ли Левски да се бори за призовите места, откакто виждате протичащото се в ЦСКА 1948 и Локо Пловдив през зимата с продажбата на главните си играчи?

- Със сигурност няма да бъде елементарно и ще би трябвало сините доста да се потрудят. В тази борба доста разгадавам на 12-ия състезател - публиката, тъй като Левски постоянно е имал преимущество, когато тя стои компактно зад тима.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР