Бившият футболист на Левски Георги Цветков даде интервю пред Тема

...
Бившият футболист на Левски Георги Цветков даде интервю пред Тема
Коментари Харесай

Георги Цветков: Искам Левски да бие, но ЦСКА е по-добре

Бившият футболист на Левски Георги Цветков даде изявление пред " Тема Спорт " в навечерието на безконечното дерби. Цупето, както е прочут измежду почитателите, показа упованията си за дуела в събота и разяснява положението на двата тима преди конфликта. Той е отпред на сините в мач №1 у нас на 3 ноември 1996 година, когато отборите приключват при 1:1 на " Армията ".

- Г-н Цветков, следва да се изиграе първото постоянно дерби за сезона. Как ви са упованията ви за дуела в събота сред Левски и ЦСКА?

Независимо от моментното положение на тимовете постоянно тези мачове са мъчно предсказуеми. Дори е имало такива, в които единият влиза в дербито в по-добра форма, само че другият побеждава. На мен ми се желае Левски да завоюва, само че няма по какъв начин да не отбележим, че сега ЦСКА са в по-добро положение. Ще бъде забавен и оспорван мач. Категорично не може да се каже кой ще завоюва преди началото му.

- От думите ви да разбираме, че сините може да погледнат оптимистично към мача, откакто не са считани за любимци?

Както споделих, в доста от мачовете точно това се е получавало. Разбира се, че Левски може да победи и би трябвало да подходи с огромно самочувствие. Сините демонстрираха доста положителни игри от началото на сезона и е належащо да се завърнат към тях. Но персонално за мен, а и такива са упованията ми, следва доста оспорван дуел.

- Какво не стигна на Левски, с цел да може да вземе нещо от Лудогорец преди седмица?

Направи усещане, че за разлика от другите тимове, Лудогорец действаха интензивно в предни позиции и пресираха високо Левски. Това сътвори проблеми на сините. Този жанр бе употребен от столичани в предходните мачове. Явно там бе усложнението, когато се заложи на тактиката, която употребява Левски. Трябва да се вземе поука от този мач, другояче сините владееха играта, не сътвориха задоволително рискове пред вратата на Лудогорец, с цел да се стигне до гол. 

- Какво ви прави усещане в работата на Николай Костов от началото на акцията?

Не сме в кухнята на тима и в профил е мъчно да кажем по какъв начин тъкмо прави работата си. Трябва да си вътре, с цел да знаеш какво се прави по време на тренировките и каква е тактиката за мачовете. Този тим бе построен от Станимир Стоилов и Николай Костов за момента поддържа равнището. За мен доста малко липсва, с цел да може Левски да бъде това, което би трябвало.

- Коя е водещата фигура за Левски?

Не мога да посоча някого съответно. Във футбола постоянно би трябвало водещото да е отборното Колективът е най-съществен и в мачовете от началото на сезона го демонстрираха. Да, мога да посоча Велтон като най-острия състезател, както и високото равнище на Краев, само че от голяма важност належащо е да бъде колективът.

- Какво ви прави усещане в играта на ЦСКА в последните дуели, в които реализира пет следващи победи?  

ЦСКА стартира да играе по-агресивно. Трябва да отбележим, че имат и положителни играчи. Явно им бе належащо някакво време, с цел да се потвърдят, а и промяната на треньора повлия позитивно на тима.

- Кои ще са мощните звена на двата тима в идното дерби?

При Левски сякаш водещо е нападението и мощната игра по крилата. Трябва да посочим и средата на терена, както и експанзията на отбора при пресирането на съперника в личната му половина. Не се дава на противника умерено да изнася топката. Докато ЦСКА в последно време също ускори играта си в офанзива, която им носи голове. Лошото е, че в двата тима има доста чужденци, само че няма по какъв начин. В такова време живеем, като това се отразява на националния отбор и виждаме на какво равнище е.

- Били сте в ролята на треньор в дербито. Може ли да посочите рецепта по какъв начин би трябвало да се подходи в подобен характерен мач?

Зависи от доста неща - положението на тима след последните мачове, с какъв състав разполагаш и така нататък Според това избираш тактиката и метода на игра. Кое ще бъде най-хубавото за тима. Разбира се, че можеш да ги промениш в хода на мача, в случай че не е стартирано в подобаващата посока. Вече е по-лесно да получиш цялостна информация за съперника си - мощните и слабите му страни върху, които да наблегнеш.

- Левски ще може ли да завоюва купата още този сезон, откакто бе оповестена такава цел?

Има доста мачове до края на шампионата. Сега на Левски му предстоят сложни дуели, както бе този с Лудогорец, а следват с ЦСКА и Черно море. Разликата не е огромна, като сините имат да изиграят и отсрочена среща. Левски може да стане първенец, само че зависи от доста неща.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР