Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде интервю пред Тема

...
Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде интервю пред Тема
Коментари Харесай

Емил Спасов: Костов ще разполага с отбор, равностоен на първите в класирането

Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде изявление пред " Тема Спорт ". Славното крило на сините показа упованията си от новия треньор Николай Костов и дали на " Герена " има потребност от укрепване на тима. Той разяснява жребия на столичани в Лигата на конференциите и първите мачове на отбора в шампионата.

Г-н Спасов, по какъв начин ще коментирате протичащото се на " Герена " през последния месец?

- Очаквам по-добро показване от Левски в шампионата и Лигата на конференциите. Начело на сините застана новият остарял треньор Николай Костов. Имам усещания от него като футболист, тъй като играхме за малко дружно на " Герена ", само че като треньор не мога да кажа доста. С оглед на това, което реализира през последните години в Казахстан, отзивите за него са положителни. Да се надяваме да ги придвижи и в Левски да направи освен това. Като виждам, съставът се резервира от предходната година. Само Филип Кръстев си потегли. Перспективен млад футболист, който играеше на равнище за Левски, макар че в последните месеци и при него то падна. Костов ще разполага с добър тим, изцяло равносилен на първите отбори в класирането. Ако има нови попълнения, нека са по-качествени от актуалните играчи. Надявам се да се направи добра подготовка и новият сезон да стартира с победи.

Правилно ли бе, че от " Герена " се стопираха на български треньор?

- Смятам, че е вярно. Преди това се говореше за Саво Милошевич, само че неговата визитка е доста скромна като ментор. Няма спор, че бе добър футболист, само че за треньорската специалност се изискват други качества и най-много опит. Той ги нямаше. По-добре, че се отхвърлиха от него. Мисля, че българин е обикновено да води Левски. Има доста положителни родни треньори, на които не им се дава толкоз късмет, както на чужденците.

Казахте, че Левски си има построен състав, само че не ви ли тормози забавянето на селекцията?

- Сините имат непрекъснат и нелош тим. Вече е добре отракан и му следва развиване. Предполагам, че тези играчи има къде още да израстват. Виждате, че и петима от тях бяха в националния състав и ще продължат да бъдат налагани. Един от тях е Марин Петков. Много ми е болно за него, тъй като към този момент от доста години е в Левски и го викат за България, защото виждат, че има качества, а на " Герена " не играе непрекъснато. Това е доста необичайно. Има футболисти, които с нищо не го превъзхождат, и те не са един и двама. За мен Марин би трябвало да играе непрекъснато и съм сигурен, че след година-две ще коства доста пари. Юноша на Левски, който има положителни изяви за отбора. Няма по какъв начин да се развива за по 15 минути на мач.

Виждате ли действителен заместител на Филип Кръстев?

- Все отново Ивелин Попов е още в Левски. Той може умерено да работи на този пост в средата на терена. Опитен футболист, който гради играта и може когато и да е да ти сътвори състояние. Ще има заместител на Кръстев. В отбрана нещата за Левски стоят добре и в случай че се продаде някой, ще се търси нов. Но това са неща, които треньорът ги знае и ще откри решение.

Какво е мнението ви за жребия на Левски в Лигата на конференциите, откакто се изтегли по-скромен съперник?

- Не знам кой е по-скромен - ние или те. Като име Левски е доста по-голям тим, само че през последните години виждаме какво се случва. Миналия сезон сините отпаднаха от малтийския Хамрун. Смятам, че по-късно потеглиха проблемите за Левски. По мое време в тази страна нямаха футбол. С националния тим бяхме първите, които играха в Малта. Това се случи на корт, на който мрежите бяха скъсани. Не знам по какъв мотив бе поканата, само че може да се каже, че имаме пръст в развиването на тази страна. С който и да се падне Левски, би трябвало да се хвърли на най-много и да победи. Най-лошото е да паднеш от по-скромен съперник, тъй като по-късно всички ти се смеят. Така че готовност и да се покаже играта, с която предходната година бе отстранен ПАОК.

Ще успее ли Левски да започва с победи в Първа лига против ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив?

- Всичко зависи от футболистите и треньора. Надявам се, че тимът ще бъде в топформа. През предишния сезон ЦСКА 1948 се показа доста добре и имат първокласен състав. Никак няма да е елементарно за сините. Ботев Пловдив пък се показаха много едва, само че може със Станислав Генчев да тръгнат нагоре. Левски е задължен да играе на максимума и да побеждава поради горещата поддръжка на почитателите, които не стопират да оказват помощ на клуба.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР