Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде интервю пред Тема

...
Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде интервю пред Тема
Коментари Харесай

Емил Спасов: Ако някой не прави компромиси, няма място в Левски!

Бившият футболист на Левски Емил Спасов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което разяснява последните вести в клуба. Той показа мнението си за прекосяването на Борислав Цонев и Мартин Петков в Черноморец Одеса, както и информациите за трансфер на Илиян Стефанов от Берое. Легендата на сините приказва и за представянето на отбора напролет.

Г-н Спасов, да стартираме с топлата тематика - Борислав Цонев мина в Черноморец Одеса. Трябваше ли халфът да остане в Левски?

- Преди също съм го казвал, че Боби бе една от водещите фигури на Левски досега. В тази рубрика включвам и брат му Радослав. Не знам какви са аргументите за напускането му. Предполагам, че са финансови, каквото се и загатна. Всички знаем какво е положението на клуба. Ако някой не желае да направи взаимни отстъпки, няма място в тима. Моето е мнение е, че Борислав бе един от футболистите, които подвигнаха Левски през последната година и половина, тъй като е биткаджия и носеше с готовност синята фланелка за разлика от някои други. Мисля, че той и Ради имат място в отбора, само че различен е въпросът за заплатите. Ако те не желаят да понижат възнагражденията си в тази тежка обстановка за клуба, няма по какъв начин да останат на " Герена ".

Изненада ли ви и прехвърлянето на Мартин Петков, който също минава в Черноморец Одеса?

- Той е добър футболист, който може да играе в доста клубове. Не се удивлявам и не мисля, че неговото прекосяване в Украйна е крачка обратно, а в противен случай - отива в тим, който се бори за присъединяване в евротурнирите съвсем всяка година. Предполагам, че Мартин ще се наложи в Черноморец и ще играе постоянно. Единственото неприятно е, че не носи нищо на Левски като трансферна сума.
 Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Хубчев не заслужава толкоз пари, на Левски му би трябвало човек като Ганчев
Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Хубчев не заслужава толкоз пари, на Левски му би трябвало човек като Ганчев

" Пълна поддръжка зад братя Цоневи, те носят левскарски дух "

Заговори се за интерес към халфа на Берое Илиян Стефанов. На какво мнение сте за сходен трансфер?

- Познавам го доста добре, тъй като е младеж на Левски. Той бе една от водещите фигури в школата в неговата възраст. Изключително добър и надарен полузащитник. Ще се веселя да се завърне в клуба. Дай Боже, да се развие още в Левски, за което не се колебая. Стефанов ще е положително попадение за Левски. Не знам за какво от " Герена " го изпуснаха, само че такива неща се случваха непрестанно през годините обратно. Ще се веселя доста, когато се завърне. Много от децата, които се построяват в школата на сините и по-късно са отхвърлени, не желаят да се завърнат на " Герена ". Явно Илиян желае да се върне, което е позитивно и единствено възторженостти. Много мощен футболист.

Левски продължава подготовката си в Турция. Как ще наподобява тимът напролет? Ще успее ли Станимир Стоилов да надгради?

- Сините в последните кръгове от есенния дял демонстрираха израстване и позитивна страст. Надявам се това да се резервира и напролет, да има прогрес и тимът да играе още по-добре. Дано продължи всичко в същия дух и да се следят още позитивни промени в играта на отбора. Не се колебая в това. Жалко е, че Боби Цонев няма да е в състава, само че без всеки може в даден клуб. Надявам се, в случай че се стигне до привличането на Илиян Стефанов, нещата да останат в същия дух. Той е израснал в Левски и знае условията, които има към футболистите със сини фланелки. Вече е построен състезател и ще помогне на отбора.

Новите попълнения ще съумеят ли да вдигнат класата на отбора?

- Надявам се да са попадения, тъй като не считам, че Станимир Стоилов в тази рецесия ще вземе такива, които няма да вдигнат равнището на отбора. Това, което гледахме в предходните 15 години, няма да се случи повече след завръщането на Мъри и Наско Сираков. Футболистите, които ще се притеглят, ще подвигат класата на тима, само че към този момент всичко си зависи от тренировки, работа и финансови средства.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР