Бившият футболист на Ботев (Пловдив) и ЦСКА – Георги Георгиев-Гецата

...
Бившият футболист на Ботев (Пловдив) и ЦСКА – Георги Георгиев-Гецата
Коментари Харесай

Гецата: Копич не е като онзи физкултурник, който не се е събличал по физическо и е разнасял конусите на някой наставник

Бившият футболист на Ботев (Пловдив) и ЦСКА – Георги Георгиев-Гецата показа пред „ Тема Спорт “ мнението си за загубата на „ канарчетата “ от Левски с 0:1.

„ Левски победи Ботев на „ Герена “ в мач, който гостите не заслужаваха да изгубят. Естествено, най-коментираното нещо от този дуел е обстановката, при която гол на пловдивчани бе анулиран. Според мен нямаше никакво нарушаване на Елвис Ману против Цунами. Нещо повече, в чужбина подобен фал в никакъв случай няма да бъде отсъден, единствено у нас се дава сходно нарушаване, в това съм безапелационен. Нямаше никакво изблъскване на нападателя по отношение на бранителя, а чисто и просто гардиране на топката – това е прочитът на това състояние. Необяснимо е за какво се стигна чак до ревизиране с ВАР. Има нещо сбъркано у нас – ВАР, MAP, нещо не е както би трябвало. Ама бил паднал Цунами?! Та това си е негов проблем.

Като игра в този мач няма какво толкоз за отбелязване, значимото е обаче да се каже, че Ботев към този момент стои почти добре на терена, освен това в дуел, в който бе считан за огромен новобранец. Има огромно усъвършенстване по отношение на това, което изглеждаше преди месец, месец и половина. За това приказва фактът, че през второто полувреме Ботев бе тимът, който опитваше да диктува темпото на „ Герена “. Това ме учуди, само че е похвално. Не бива обаче да забравяме, че Левски към момента не е толкоз мощен тим, колкото се пробват някои да го изкарват. Няма по какъв начин за три месеца сините да станат толкоз огромни, макар че на някого му се желае да е по този начин. Само преди два месеца те си биха главите в тревата поради отпадането от някакви малтийци.

Показаното на „ Герена “ бе приблизително равнище и от двата тима, по тази причина и отиваме към мнения за фала на Ману, който без да натяквам мнение, само че съгласно мен го няма.

С идването на Копич Ботев стана различен. Личи си, че хърватинът е бил треньор на положителни тимове, а не е като оня физкултурник. Предишният ментор не се беше и събличал на физическо. Копич е водил хърватските грандове Динамо Загреб и Хайдук Сплит, до момента в който предшественикът му е разнасял единствено конусите на някой ментор. Отборът към този момент играе по различен метод, доста по-стегнат е. И най-важното – Ботев е много по-добре физически. След 70-ата минута отборът потегли да натиска Левски на „ Герена “, а преди не можеше да върви след 60-ата минута, освен това вкъщи против Хебър. И отиваме на въпроса: „ Каква е била лятната подготовка? “. Какво са правили в Турция – палачинки ли са яли, банички ли, баклавички ли? Явно това са правили, тъй като след 1 час не можеха да вървят. Сега най-малко е несъмнено, че Ботев няма да изпадне, тъй като с предходния треньор не се знаеше. За нанагорнище в класирането обаче би трябвало да се направи серия от положителни мачове. Само по този начин може да се мисли за първата шестица или седмото място. Има позитиви в развиването, Ботев незаслужено загуби на „ Герена “.

На какво може да се надява Левски в шампионата? Според мен е действително да се бори за Лигата на конференциите. За шампионската купа на сините ще им е много мъчно, тъй като не са толкоз непрекъснати. Това важи и за бразилците им в нахлуване Уелтон и Роналдо, които са на настроения. А в случай че скоро застудее, може да станат още по-слаби.

Определено със завръщане на Тодор Неделев играта на Ботев ще стане друга. Там обаче думата ще е на медицинския екип. Той би трябвало да е на 100 %, с цел да се върне. Нека единствено да е живо и крепко момчето, другото ще пристигна. Ако няма опасности за здравето му, ще помогне доста. Той тренира с каска, може и да играе с такава – Петър Чех по какъв начин пази 10 години по този начин “, разяснява Георгиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР