Бившият футболист на Арсенал Алекс Сонг призна, че е напуснал

...
Бившият футболист на Арсенал Алекс Сонг призна, че е напуснал
Коментари Харесай

Алекс Сонг призна: Изобщо не ми пукаше дали ще играя в Барса, отидох заради парите

Бившият футболист на Арсенал Алекс Сонг призна, че е напуснал „ артилеристите “ и е избрал Барселона поради парите и въобще не му е пукало за времето прекарано на „ Камп Ноу “. 32-годишният камерунец прекара седем сезона с лондончани, като изигра над 200 мача за отбора на Арсен Венгер.

Сонг мина в Барса за 15 милиона паунда през лятото на 2012 година, само че взе присъединяване в единствено 65 пъти за испанския клуб за четири години. Халфът признава, че е бил нехаен с разноските си по времето, когато е бил в Арсенал и когато от Барселона са му предложи контракт за доста пари, не се е поколебал нито за секунда.

„ Повечето футболисти живеят много оттатък своите благоприятни условия. Осем години бях в Арсенал, само че започнах да спечелвам добре в последните четири години “, сподели Сонг в изявление в „ Instagram “ с Паскал Сиакам.

„ Това беше, тъй като заплатата ми се увеличи доста, само че също по този начин и, тъй като разбрах какъв разсипник бях. Когато за първи път се причислих към тях, получавах 15 000 английски лири седмично. Бях млад и бях в възторг. Исках да се потвърдя пред огромните момчета. Можех да пазаря където си желая и да извозвам луди нощи. Отивах да упражнявам и виждах Тиери Хенри - Краля - да се появява в неуместно скъпа кола. Казах си, че желая същата кола непременно. Отидох в автокъщата, подписах документите и се уредих да го платя на погашение - и по този начин имах същата кола като Краля. Но се заклевам, че трябваше да върна колата назад след два месеца. Всичките ми пари отиваха за бензин. Казах им: „ Дайте ми Тойота - този автомобил е прекомерно безценен за мен “. Когато отидох на идната подготовка, Тиери ме попита: „ Къде е колата ти, синко? “ Казах му, че е прекомерно скъпа за мен. През цялото си време в Арсенал не съумях даже да спестя 100 000 паунда, до момента в който хората мислеха, че би трябвало да съм милионер “, описа камерунецът.

„ Когато Барселона ми предложи контракт и видях какъв брой ще печеля, въобще и не помислих. Чувствах, че жена ми и децата ми би трябвало да имат удобен живот, откакто кариерата ми завърши. Срещнах се със спортния шеф на Барса и той ми сподели, че няма да получа доста игрово време. Но въобще не ми пукаше, знаех, че в този момент ще стана милионер. Винаги споделям, че 20-годишен, който кара Ферари, е безпаричен човек, защото на тази възраст към момента не е постигнал нищо. Но мъж на 50, който кара Бентли, е човек, който би трябвало да бъде почитан “, сподели още Алекс Сонг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР