Бившият футболист Красимир Балъков, който защитаваше екипа на националния отбор

...
Бившият футболист Красимир Балъков, който защитаваше екипа на националния отбор
Коментари Харесай

Мигове история: Как и защо Иван Вуцов връща Балъков в националния?

Бившият футболист Красимир Балъков, който защитаваше екипа на националния тим в най-славните години в историята му си напомни по какъв начин се отхвърля, само че по-късно се връща да облече фланелката на България, с цел да помогне на отбора, като е уверен от тогавашния треньор Иван Вуцов.

" 98-а година, когато свърши Световното състезание във Франция, бях останал може би единственият от тази генерация. Може би единствено Боримиров беше там. Казах си, че ще дам път на младите, които да се вземат в ръце и да поемат щафетата от нас. Две години не играх в националния тим ", стартира той.

" През 2000-а година, господин Вуцов, Бог да го елементарни, ми сподели, че би трябвало да се върна в националния тим. Аз към този момент дори бях направил бенефис на стадиона на Левски с Германия. Бяхме уредили другарски мач да се уважи, че преустановявам кариерата си в националния тим. Бях главния мотор в организацията. Хем можеше да се помогне на българския футбол финансово, хем да си направя заключителния мач ", добави Балъков

" Иван Вуцов ми сподели, че би трябвало да оказа помощ за квалификациите, защото е имало положителни играчи, само че им трябвало моя опит. В началото отхвърлих, само че след това трябваше да вървя до Щутгарт да изяснявам, че ще играя отново в националния тим. Играх в квалификациите за Евро 2024. Помогнах, колкото можах. 2003-а та година завърших с футбола. Станах и помощник-треньор на Феликс Майер ", продължи някогашният играч на Щутгарт.

" Сами може да се визиите по какъв начин съм треньор и би трябвало да играя европейско, някакси не пасва. Макар че, в случай че виждам в настоящо време, бих го направил. Тогава си мислех по напълно различен метод. Изиграх няколко квалификации и пропуснах европейското ", приключи Красимир Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР