Бившият футболист и треньор на Левски - Ангел Станков сподели

...
Бившият футболист и треньор на Левски - Ангел Станков сподели
Коментари Харесай

Ангел Станков пред ТОПСПОРТ: Михайлов може да прекрати вратарската криза в Левски, Колев ще е много полезен на Герена

Бившият футболист и треньор на Левски - Ангел Станков показа пред ТОПСПОРТ мнението си за актуалната обстановка в тима. Футболният експерт разяснява загубата на отбора от Ботев (Враца), както и част от доказаните структурни промени в клуба.

Станков показа мнението си и за нарасналото, по думите му, равнище на конкуренция в българското футболно състезание, като акцентира значимата роля на Лудогорец за развиването на футбола ни.

Ето какво още сподели опитният ментор пред медията ни:

Г-н Станков, започваме от това, което сигурно притегли голямо внимание в последно време, що се касае до гранда Левски - провалянето от Ботев (Враца) на личен терен. Няма по какъв начин да не сте бил сюрпризиран от случилото се. Или пък бъркам?
- Когато не се представиш съгласно упованията, може да загубиш от всеки един противник. Така се случи и с Левски. С оглед показаното на терена, не съм безпределно сюрпризиран. Въпреки, че в действителност Левски не стартира мача зле.

А за какво се стигна до загубата? Преди срещата разговарях с Валери Божинов и той сподели, че е убеден, че усъвършенстваната му спортна форма ще му разреши да покаже на какво е кадърен в този и идващите мачове. Спази обещанието си.
- Да не забравяме какъв футболист е Валери Божинов. Нека си напомним единствено тимовете, в които е играл. Няма потребност да ги изброяваме, даже единствено споменаването на някои от тях е показателно. Той е футболист от сериозна класа и не беше сюрпризиращо да го забележим в основна роля. Ако не бяха някои неприятни за него моменти от кариерата му, той към момента щеше да се подвизава на високо равнище зад граница.

 Валери Божинов пред ТОПСПОРТ: Бих паснал чудесно в Лудогорец, Домусчиев и Караманджуков знаят какво мога
Божинов пред ТОПСПОРТ: Бих паснал чудесно в Лудогорец, Домусчиев и Караманджуков знаят какво мога

" Работил съм с Антони Здравков, той е наясно с качествата ми "

Какво тъкмо имате поради? Травмите му?
- Да. Особено тази, която го измъчваше в Англия. Тогава беше в разцвета на силите си. А и не игра доста дълго време. Това сигурно не беше в негова изгода. И се отрази по-късно. Но това, че той е тук, на българска земя, не го прави по-слаб футболист. Той е все по този начин първокласен кадър. Има с какво да е потребен във футбола ни.

 Снимка 391417
Източник:

Къде видяхте Вие главния проблем, повода за загубата на " сините "?
- Лично аз мисля, че загубата от Черно море се отрази доста отрицателно на тима. В чисто психически проект. След това се случиха някои изненадващи резултати, изяви, личеше едно терзание. Да не забравяме и че някои от футболистите се връщаха в отбора след травми, а други - след ангажимент с националните тимове. Това води до отмалялост и също е от голяма важност.

Първосигнално, огромна част от критиците насочиха вниманието си първо върху представянето на тима в отбрана. Там ли беше най-неубедителен съставът в срещата?
- Вижте, обикновено е да се насочва вниманието към отбраната, когато има три маркирани гола в тази врата. Но не може виновността да е единствено в една от зоните на терена. Само в една от етапите на играта. Обща е отговорността. Чува се в последно време, че треньорът има намерение да притегли нов бранител. Това ще бъде от изгода.

Дори и единствено за усилване на конкуренцията.
- Точно по този начин. Но и за укрепване на отбраната. Холмар несъмнено е сериозен отсъстващ, защото е доста класен футболист. В композиция с Яблонски - още повече. Двамата бяха доста ефикасни и при неналичието на един от тях, обстановката се трансформира.

 Левски взима нов бранител през зимата
Левски взима нов бранител през зимата

" Сините " изгубиха Холмар до края на сезона, а обстановката с Яблонски и Белаид е неразбираема

Но макар загубата, не може да се отхвърли подобряването на играта и изобщо на настроението, мотивацията и желанието в отбора. След треньорската промяна.
- Така е. Може би нямаше нужния контакт с футболистите Делио Роси. Не може да се каже, че е слаб треньор. Но нямаше връзка сред него и състезателите. Това бе очевидно и на терена.

При Славиша Стоянович не е по този начин.
- Определено. Съвсем друго е. Езикова преграда съвсем няма, контактът и връзката са налични. Това са предпоставки за вярна, ориентирана активност. И тя дава резултати. Смятам, че това, което се случи против Ботев беше неточност и още веднъж наблягам - дължеше се по-скоро на загубата от Черно море.

 Снимка 385858
Източник:

Предполагам, че визирахте Слави Костов, казвайки че някои от състезателите може да са били изтощени. Силното му показване в последно време сътвори предпоставки за високи упования към него във всеки идващ дуел.
- Да. Той несъмнено демонстрира забележителна форма. Не е инцидентно това, че попадна в сметките на националния селекционер. Но го има този миг, че хората привикват да бележиш. Да имаш по 10 и повече попадения в също толкоз срещи. Отговорността се покачва, упованията също. Това несъмнено е в допълнение напрежение за дадения футболист.

Но е част от нещата. Част от " условията ", в случай че искаш да си измежду огромните имена във футбола ни.
- Така е. Той би трябвало да привиква с този аспект от нещата. Колкото по-скоро - толкоз по-добре за него, а и за тима.

 Станислав Костов: Върша си работата в Левски и се веселя, че в този момент съм национал
Станислав Костов: Върша си работата в Левски и се веселя, че в този момент съм национал

" Всички се държат чудесно с мен "

Казахме по нещо за съвсем всяка линия от играта. Ще се веселя да науча мнението Ви за по този начин наречената " вратарска рецесия " в тима. Николай Михайлов ли бе изчезналото звено, в това отношение?
- Качествата му са ясни и известни за всички. В Холандия стана първенец с тим, който нямаше тогава в началото сходни упоритости. Беше на висота. Ако реализира нужната форма, в чисто физическо отношение, защото от дълго време не е играл, ще бъде извънредно потребен за Левски.

 Снимка 391531
Източник:

Как оценявате някои от измененията в управлението на клуба? Павел Колев е наясно с всичко в Левски и ще подкрепи развиването на тима и постигането на задачите. Или най-малко в това са уверени почитателите на " сините ".
- Така е. Той знае какви са процесите в клуба, по какъв начин протичат и така нататък Да не забравяме, че е осведомен от близко с всичко. А в годините в БФС пък усъвършенства самата си персона, надгради професионално това, с което разполага и в този момент като че ли е изцяло подобаващ за новата отговорност, с която ще бъде претрупан.

 Емил Спасов: Левски имаше потребност от човек като Павел Колев
" Синя " легенда: Павел Колев е доста напред с материала, Левски имаше потребност от човек като него!

" Ще наложи посока към европейския футбол "

Грешките, стъпките настрана от авансово начертания проект за всеки клуб, са нещо неизбежно. Възможно ли е обаче макар тях да забележим нов първенец на България в края на сезона?
- Всичко е допустимо. Факт е, че през този сезон виждаме нараснала конкуренция в Лигата, което може единствено да ни радва. Виждаме, че носителят на Купата на България много постоянно е друг, което значи, че има многообразие. Че и Черно море, и Ботев (Пд), Славия също се пробват да се надиграват с водещите тимове. И съумяват. Това е похвално, поради хегемонията, която Лудогорец беше наложил в последните години.

Един от някогашните " сини " управленци беше споделил преди известно време, че Лудогорец е потребен за българския футбол. Че това е нужният дразнител за Левски и ЦСКА. Че им работи мотивиращо.
- Не единствено на тях, бих добавил аз. На всички останали. Те разполагат с една от най-хубавите бази в страната. Условията там за насърчаване на футбол са съвършени. Постиженията им са потребни за останалите.

 Снимка 277678
Източник:

А за какво бележат известно оттегляне през сегашния сезон?
- Апатия, може би. Колкото и да е необичайно. Играят в сходен състав от доста време. Вярно, от време на време се обновява отборът им, само че въпреки всичко основата е една и съща. В един миг мотивирането на звездите става много мъчно. Това води до прочут негативен резултат. Но нямам доверие те да се предадат. Няма да е изненадващо още веднъж да станат първенци.

 Лудогорец със мощна зимна селекция, взима част от посочените от Томанов трансферни цели
Лудогорец със мощна зимна селекция, взима част от посочените от Томанов трансферни цели

В скоро време се чака да стартират диалози за нов контракт с Вандерсон

Въпреки, че и " сини " и " червени " почитатели към този момент нямат самообладание откритият в последните сезони ред да бъде нарушен...
- Да. В Левски би трябвало да задържат оптимално дълго равнището. За да се конкурират, дружно с ЦСКА, с водача в класирането. Това сигурно ще бъде добра вест за всички нас, които следим протичащото се в елита на страната.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР