Бившият футболист и треньор на Черноморец (Бургас) Алекси Желязков се

...
Бившият футболист и треньор на Черноморец (Бургас) Алекси Желязков се
Коментари Харесай

Официално: Познати имена се завръщат в Черноморец

Бившият футболист и треньор на Черноморец (Бургас) Алекси Желязков се завръща при „ акулите “, само че към този момент като селекционер.

Официалната страница на клуба разгласи също по този начин завръщането и на Мирослав Косев. Бившият полузащитник пък ще бъде асистент на Ангел Стойков и става част от треньорския щаб.

Косев също е някогашен футболист на Черноморец и има два интервала в клуба при треньорите Николай Русев, Стоян Попов и Иван Кючуков. Косев има 129 мача за състезание за Черноморец, а също по този начин е играл и за Нефтохимик. Като треньор работи в Китай като част от екипа на Ясен Петров, а също по този начин и в Левски. Бил е отпред на отбора на Несебър, както и в ЦСКА 1948 и във ФК Крумовград. Има доста сериозен опит и с млади футболисти.

Алекси Желязков за последно беше част от скаутското звено на Лудогорец, тъй че новата му роля е добре позната. Специалистът оглавяваше ДЮШ на Черноморец досега, в който отпътува за чужбина. В кариерата си е работил като помощник-треньор в Лудогорец, Литекс, Амкар (Перм) и мъжкия народен тим нa България, както и в Черноморец при Димитър Димитров-Херо. Бившето крило е бил старши треньор и на другия градски клуб – Нефтохимик.

Бургазлии се завърнаха тази година във Втора лига след 8 години в аматьорския футбол, даже и до регионалните Б групи. Те влязоха от 2-ата позиция, откакто първенците от ОФК Несебър се отхвърлиха. След мачовете от есенния полусезон Черноморец заема 13-о място в класирането с 24 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР