Бившият футболист Александър Бранеков е окончателно осъден на пробация за

...
Бившият футболист Александър Бранеков е окончателно осъден на пробация за
Коментари Харесай

Окончателно: Осъдиха на пробация Сашо Бранеков

Бившият футболист Александър Бранеков е дефинитивно наказан на пробация за хвърлено паве по полицейски кордон по време на митингите против държавното управление на ГЕРБ на 2 септември 2020 година, оповестява.

Това излиза наяве от дефинитивно решение на Софийския градски съд (СГС), който за повторно гледа делото, откакто предходната година оправда Сашо, само че по-късно Върховният касационен съд анулира присъдата.

До обвиняването против някогашния защитник на ЦСКА, „ Локомотив " (Сф) и „ Славия " се стигна, откакто беше сниман по време на всеобщия митинг от 2 септември 2020 година

Тогава двама от служителите на реда, охранявали събитието пред Министерския съвет и Народното събрание, получили информация и видеоклип с мъж в алена тениска, който хвърля паве по кордона от униформени.

Полицаите го видели до фонтана пред президентството, откъдето той към този момент единствено следил протичащото се с брат си и татко си.

Служителите на Министерство на вътрешните работи имали разпореждане единствено да наблюдават Бранеков и те го последвали до метростанция „ Сердика ", където го задържали преди да се качи на метрото.

Той попитал за какво го задържат, съобщил трите си имена и споделил, че не е създавал проблеми, а е треньор по футбол на деца.

Единият от служителите на реда свидетелства, че останал изумен, откакто схванал, че Бранеков е футболен треньор, само че му обяснил, че го арестуват за хвърленото паве по полицейския кордон.

Защитата на подсъдимия пък отхвърляше да е хвърлял предмет с мотив, че от записа не може да се прави безапелационен извод, че става дума за паве. В обясненията си пък Бранеков съобщи, че в нито един миг по време на митинга не е имал концепция за експанзия и принуждение.

Според него името му е употребявано, защото е разпознаваема персона с над 200 мача в българското състезание.

Пред съда той декларира, че в случай че е желал да основава проблеми, нямало да отиде на митинга с яркочервена тениска и прибавя, че всеки, който го познава, може да удостовери, че не е нападателен.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР