Бившият футболен съдия - Антон Генов, който в момента е

...
Бившият футболен съдия - Антон Генов, който в момента е
Коментари Харесай

Антон Генов: Излиза, че съдиите са изкупителни жертви

Бившият футболен арбитър - Антон Генов, който сега е част от управлението на асоциацията на футболните съдии приказва пред колегите от " Дарик " по отношение на осъдените от Семеен кодекс към БФС съдии и мнението, което асоциацията написа по тематиката.

" В момента има рецесия в съдийството и това е подбудено и от рецесията във футбола. Тъй като ние сме близо до съдиите в четвъртък когато излезе изказването на БФС за наказване на няколко наши сътрудници си разреших да се обадя на няколко индивида от съдийската комисия и попитах правилно ли е.

Те ми споделиха, че са го разбрали от медиите. Аз разясних с тях, че те не биха го създали по този метод, тъй като знаят правилника. Няма потребност от такива медийни изказване с имената им и на какви правила и за какво едните са осъдени единствено за Първа лига, а другите и за Втора ", сподели Генов.

В четвъртък вечерта знаех, че Кабаков ще управлява мач от европейските клубни шампионати, пущам тв приемника и какво виждам Ивайло Стоянов е четвърти арбитър на мача. В същото време в изказването на БФС излиза, че е осъден, в случай че той е осъден в България, би трябвало да е осъден и в Европа. Нашите съдии се показаха на положително равнище в дуела Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед. Чух се с членове на асоциацията и им споделих " Хора, тук нещата не се случват вярно ".

Ние гледахме да бягаме от тези медийни изяви. Сега се съветвах с моя правист и взехме решение, че би трябвало да обърнем внимание на проблемите. Затова взехме решение да пуснем това мнение - да попитаме за какво тъкмо тези хора са осъдени. Анализите би трябвало да се вършат в края на сезона - въз основата на представянето, съдийските оценки, на база на нормативите и теоретичните проби.

Няма никакъв проблем да се каже тези и тези хора ще почиват. Няма по-голямо наказване за съдията, в случай че той не се явява на мачове и не получава хонорар. Когато те са сбъркали си признават. Ивайло Стоянов поради грешките, които направи при започване на сезона, беше изваден от нарядите близо месец. Той знае тогава за какво са се случили тези неща ", добави още някогашният рефер.

" Излиза, че са изкупителни жертви. Написахме мнение и стана резултатът на доминото. Никакви ползи други нямаме. Интересува ни да има принцииност и за какво е в действителност това нещо. Защо е тази рецесия в съдийството? Излязохме със мнение и какво получихме - декларация от БФС, която не е написана от Семеен кодекс, аз съм сигурен. Пълна с грешки, лъхаща от нея завист даже. Няма да отговорим на нея, няма да паднем на това равнище. Разговарям с всички елитни съдии. Те желаят незабавна среща с управлението на БФС и Семеен кодекс. Съдиите имат възприятието, че някъде се къса връзката сред БФС, съдиите и съдийската комисия ", приключи Генов.
 Антон Генов предлага среща за бъдещето на българското съдийство
Антон Генов предлага среща за бъдещето на българското съдийство

Ето какво сподели той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР