Бившият френски президент Валери Жискар д`Естен е обвинен в сексуално

...
Бившият френски президент Валери Жискар д`Естен е обвинен в сексуално
Коментари Харесай

Обвиниха бивш френски президент в сексуално посегателство

Бившият френски президент Валери Жискар д`Естен е упрекнат в полово посягане от немска журналистка, заяви уеб сайтът „ 20minutes.fr “.
Според подадената на 10 март в прокуратурата тъжба, през 2018 година някогашният държавен глава е опипвал дупето на Ан-Катрин Щраке по време на фотосесия.
Събитието се е разиграло на 18 декември 2019 година в Париж, когато Щраке е взела изявление от някогашния президент във връзка със 100-годишнината от рождението на някогашния канцлер на Германия Хелмут Шмит.
Журналистката е поискала да направи фотография с Жискар д`Естен и с оператора и тонтехника. Бившият държавен глава е поставил ръка на дупето ѝ, а репортерката безрезултатно се е пробвала да я отмести, се твърди в жалбата.
Щраке се оплаква още, че на прощаване президентът я е целунал по бузата и ѝ е поискал " сладки сънища ".
Ан-Катрин Щраке е уведомила началниците си за случката, които потърдили услугите на адвокатска адвокатска фирма, написа изданието.
Според " Le Monde ", операторът е удостоверил показанията. Самата Щраке декларира, че ѝ е лишило време да подаде тъжба, защото не е била осведомена с френската правосъдна система, само че е уверена, че би трябвало да го направи, повлияна от придвижването #MeToo.
Началникът на кабинета на 94-годишния някогашен държавен глава Оливие Револ съобщи, че Жискар д`Естен няма " никакъв спомен от срещата си " с нея.
Валери Жискар д`Естен е президент на Франция от 1974 до 1981 година. От 2001 година Валери Жискар д`Естен е ръководител на Конвента за бъдещето на Европа. Той е и главната фигура в правенето на плана за конституцията на Европейски Съюз. От 11 декември 2003 е член на Френската академия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР