Бившият френски президент Никола Саркози ще обжалва присъдата си за

...
Бившият френски президент Никола Саркози ще обжалва присъдата си за
Коментари Харесай

Саркози ще обжалва присъдата си за корупция

Бившият френски президент Никола Саркози ще апелира присъдата си за корупция и търговия с въздействие, откакто по-рано през днешния ден той беше наказан на три години затвор, от които една година дейно и две години условно. Това разгласи адвокатката му, представена от " Франс прес ".

Адвокатката на Саркози Жаклин Лафон назова присъдата " извънредно тежка " и " изцяло голословна и неоправдана ", като добави, че някогашният президент бил " спокоен, само че решен да продължи да потвърждава невинността си ".
 Саркози наказан на година затвор плюс две години условно
Саркози наказан на година затвор плюс две години условно

Присъдата може да бъде обжалвана

Ако присъдата бъде доказана, Саркози ще се трансформира във втория президент в актуалната френска история след Жак Ширак, наказан за корупция, и първият, получил затвор дейно.

Съдът по-рано през днешния ден разясни, че Саркози ще има опция да изиска задържане под домакински арест с потреблението на електронна гривна при дефинитивно влизане на присъдата в действие.

Срещу Саркози беше заведено правосъдно дело по обвинявания в опит за рушвет на френския магистрат Жилбер Азибер, като му предложил добре платена работа в Монако в подмяна на поверителна информация за хода на престъпно следствие на противозаконното финансиране на предизборната му акция от френския козметичен колос L`Oreal и по-конкретно на неговия тогавашен началник Лилиан Бетанкур.

В процеса прокуратурата искаше четиригодишна присъда, от която две години условно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР