Бившият френски президент Никола Саркози изрази намерение да се бори,

...
Бившият френски президент Никола Саркози изрази намерение да се бори,
Коментари Харесай

Саркози решен да доказва невинността си след присъда

Бившият френски президент Никола Саркози изрази желание да се бори, с цел да потвърди, че е почтен по отправените против него обвинявания. Това съобщи той във " Facebook ", където благодари на всички, които го поддържат.

Той атакува остро съда, като настоя, че един човек не може да бъде съден 2 пъти по едни и същи обвинявания. Искам от правораздаването правдивост, както за всеки различен човек, настоя той.

Ще стигна до края, защото делото надвишава персоналния ми случай, тъй като всеки един ден може да се окаже изправен сходна пред неправда, зарече се той. Ще се веселя да се срещнем тази събота в Париж, в 11 часа сутринта в книжарницата Lamartine.

Припомняме, че съд в Париж в четвъртък постанови, че по противозаконен метод. Бившия президент бе наказан на една година затвор. Съдията разяснява, че Саркози може да излежава присъдата, като носи електронна гривна вкъщи . Всичките 13 подсъдими са приети за отговорни.

Решението е втора присъда против Саркози тази година. Бившият президент отхвърли нарушаванията и в двата случая.
 Прокуратурата желае 6 месеца затвор за някогашния френски президент Саркози
Прокуратурата желае 6 месеца затвор за някогашния френски президент Саркози

Това е едно от делата против него

Това е второто наказателно дело за Саркози . През март той бе наказан на три години затвор , две от които бяха отсрочени условно, за корупция и търговия с въздействие . 66-годишният някогашен президент апелира присъдата от март.

За първи път стартирано през март 2014 година, наказателното следствие на по този начин наречения " случай на Бигмалион " открива, че неговата акция е похарчила повече от 54 милиона $ , употребявайки подправени фактури, доста над границата от 24 милиона $ , избрана от френското изборно законодателство.

Саркози водеше дълга правосъдна борба , пробвайки се да предотврати процеса, само че жалбата му бе отхвърлена в края на 2018 година и процесът стартира на 20 май 2021 година, откакто бе отсрочен за два месеца заради това, че юрист на основен обвинен бе приет в болница за Covid-19.
 Саркози още веднъж застава пред съда
Саркози още веднъж застава пред съда

По обвинявания за непозволени разноски за предизборната му акция през 2012 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР